Home / HÍR / 23 milliárdot beletolunk a Fertő-tóba

23 milliárdot beletolunk a Fertő-tóba

Közel hatvanmilliárd forintból fejlesztik a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térséget 2020-ig, a befektetéstől a turizmus jelentős növekedését várják.

Barcza Attila, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, Sopron fejlesztési tanácsnoka szerdán sajtótájékoztatón elmondta, a Modern városok program részeként 23 milliárd forint értékben fejlesztik a Fertő-tavi vízitelepet. A beruházás fő elemei közt lesz egy teljesen új vitorlásszövetségi központ szálláshellyel, étteremmel, csónakkikötő, 30 szobás motel, vízi-játszótér, kültéri medencék. Épül egy sportkomplexum tenisz- és futballpályákkal is, összességében 600 új parkolóhely kerül kialakításra. Az ökocentrum 1300 négyzetméteren foglal magába egy fogadóépületet, vízi-szállodát és vízi-éttermet. Bővítik a bekötőutat, valamint önálló kerékpársávot is kialakítanak. A rendőrség és a fertőrákosi tűzoltók is önálló helységet kaphatnak az új épületben.

Szintén a Modern városok program részeként újítják meg Sopron belvárosát, tízmilliárd forintból az útfejlesztés mellett homlokzatokat is megújítanak és létrehoznak egy múzeumi negyedet, emellett a Lőverek városrész fejlesztésére 16 milliárd forint áll rendelkezésre.

A tervek szerint a fertődi és a nagycenki kastélyokat hatmilliárd forintból fejlesztik, illetve több kisebb beruházás is megvalósul a Fertő-táj világörökségi településein.

Fotó: Tűzoltóhajót avattak a hamarosan megújuló Fertő tavi vízitelepen

 

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Rinocérosz

Avagy orrszarvú. Másként: a nap híre. Kérem, én baromira élvezem, ahogy a kormánymédia tanult munkatársai …