Home / HÍR / A Balaton partján is divatba jött a beton

A Balaton partján is divatba jött a beton

A Nők a Balatonért Egyesület közleményben tiltakozik a balatonföldvári tópartra tervezett utak és autóparkolók tervei ellen.

Véleményül szerint a tervezők nem vették figyelembe, hogy a legfőbb érték a tó és környezete természetessége, és nemcsak a természet védelme, de az idegenforgalmi vonzerő szempontjából is – holott az értékek őrzéséről törvény is rendelkezik. A parkolóról szervezett októberi lakossági fórumon a balatonföldvári polgárok egyhangúan elutasították a tervet. Az Önkormányzat viszont a polgárok és egyesületünk véleményének elutasításáról határozott.

Mire megy itt  a játék?

Balatonföldvár márciusban 8 millió forintért vásárolta meg a város kikötőjének 2230 m²-es részét a Baharttól, ami a kifejezetten központi területhez képest alacsony, 3587 forintos négyzetméterára mellett azért is furcsa, mivel a vállalat az ottani vitorláskikötő bővítését tervezi. Ehhez egy közösségi célú épület és parkolók építése is kapcsolódik, így a 25 parkolóhelyért cserébe 15 évre ingyenes használati jogot szerezne a cég. A 24.hu írt a témában egy részletes cikket, információik szerint a város egy másik parkolót is szeretne építeni egy ősfás, önkormányzati területen „az évek óta kialakult tényleges használatnak megfelelően”. Ebben a cikkben az is olvasható, hogy a helyiek úgy vélik, a kikötő bővítése azért is fontos Holovits Huba polgármesternek, mert vitorlásoktatással foglalkozó cége folyamatosan bővül. Holovits egyébként a szabadstrand helyén épülő parkolóról azt mondta, hogy „nem kijelölt fürdőhely”, a 24.hu cikke azonban megjegyzi, hogy tavaly még az volt, sőt, lépcsők és öltöző is van a területén. WE LOVE BALATON


Szerző: Huppa.hu, MTI, MTI OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Kezdeményezések hálójában

Mint ahogyan azt már korábban megállapítottuk, a nyár elmúltával beköszöntött a tüntetések szezonja. A tüntetésnek …