Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / A betegeket lelövik, ugye?

A betegeket lelövik, ugye?

Átfogalmazva a kérdést: akinek nincs pénze, az meghal, ugye? Ez arról jutott eszembe, hogy Vartus Gergely, az e-health koordinációjával megbízott miniszteri biztos hétfő reggel a köztévében ezt mondta: Már középtávon is, de hosszútávon mindenképpen drasztikusan csökkenhet a várakozási idő a rendelőkben az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térnek köszönhetően.(MTI)”.

Hát, nem tudom. Mármint azt, hogy ez igazán lényeges kérdés-e ahhoz képest, ami a várólistákat illeti.

Mindenkinek vannak történetei ezzel kapcsolatban az ismeretségi körből. Nekem kettő is. Pár hetesek. Mindkettő akár halállal is végződhetett volna, ha az érintettek betartják a hivatalos utat és kivárják azt az egy-két hónapot, mire szakorvosi rendelésre, ultrahangra vagy laborba jutnak. Mindkét esetben sürgősségi műtét lett a vége, és kizárólag azért jutottak időben műtőasztalra, mert igénybe vették a fizetős szolgáltatásokat. Arra most nem térnénk ki, hogy az illető orvosok vajon mire esküdtek fel, az életmentés résznél biztos lankadt a figyelmük.

De még így is meglehetősen cinikus és kampányízű mindaz, amit a Fidesz hangoztat: “… a szocialisták kormányzása idején “tartós rombolás zajlott”, a cél pedig az volt, hogy az egészségügy gyengítésével a fizetős szolgáltatásokhoz, a magánellátásba tereljék a betegeket. (MTI)“.

Urak, tegyük fel, hogy mindez igaz, de amióta Önök a hatalmat gyakorolják – hány éve is? –, talán meg lehetett volna találni a megoldást a problémára, de amíg önök kiváló ellátásban részesülnek a vip-rendelőkben, addig a körön kívül emberek halnak.

A körön kívül pedig mindazok megtalálhatók, akik az önök állítólagos 40%-át alkotják. Mivel ezek szerint nekik nem fontos a saját és hozzátartozóik élete, a címben feltett kérdésre kézenfekvő a válasz…

 

Szerző: IMHO
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Sajtóügyi vétségek

Kérem, sok érdekes dolog történt tegnap, némelyek különösek, mások csodálatosak voltak, megint mások meglepőek, épp …