Home / HÍR / A DK felnyomja az OLAF-nál a Várkert Bazárt

A DK felnyomja az OLAF-nál a Várkert Bazárt

A Demokratikus Koalíció vizsgálatot követel a Várkert Bazár ügyében. Az ellenzéki párt bejelentés tesz az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF), és európai parlamenti képviselői kérdést intéznek az Európai Bizottsághoz, hogy így hívják fel a figyelmet a mintegy 20 millió eurós támogatás sorsára.

Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt fővárosi képviselője az MTI-nek csütörtöki sajtótájékoztatója után telefonon azt mondta: hiába adták át az úgynevezett helyreállítás után többször is, továbbra is “rohad” a Várkert Bazár. Hozzátette, a kivitelezést a szokásos baráti, azaz a Fidesz-közeli cégekre bízták, és a megrendelőnek nem a munka minősége volt a fontos, hanem az, hogy “a felújításra szánt költség minél nagyobb részét el lehessen lopni”.

A DK szerint világosan látszik, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt Budapestből semmi más nem érdekli, csak a budai Várba költözés. A kormány tehát Budapestnek csak az efféle látványberuházásokra ad pénzt, de például a 3-as metró akadálymentesítésére nem – mondta Gy. Németh Erzsébet. Hozzátette: az ugyanis csak a fővárosiaknak lenne fontos, és lényegesen kevesebb alkalmat kínálna “közpénzek megfelelő zsebekbe történő irányítására”. Közölte: a DK az ügyben az európai uniós szervekhez fordul, mert a műemléket háromnegyed részben az unió támogatásából “sikerült így felújítani”.

Szó szerint szétesik a Várkert Bazár

Tíz vagy húsz év múlva rohad le a Várkert bazár?(2014)

Szupergáz az Orbán-emléktábla a Várkert Bazár oldalán

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Kezdeményezések hálójában

Mint ahogyan azt már korábban megállapítottuk, a nyár elmúltával beköszöntött a tüntetések szezonja. A tüntetésnek …