Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / A DK kitalálta, mit csináljon Tarlós a Bálnáért kapott pénzzel

A DK kitalálta, mit csináljon Tarlós a Bálnáért kapott pénzzel

Nem, nem azt… Közleményükből egy még ennél is kézenfekvőbb javaslatot fogalmaztak meg, noha mindannyian tudjuk, hogy a realitása oly csekély, mint egy bálna felbukkanásának lehetősége a Dunában.

A Bálna Budapest egyik ékköve, de a sorsa meglehetősen hányattatott volt, építése elhúzódott és még mindig nem zárult le az összes hozzá kapcsolódó per – mondta Gy. Németh Erzsébet pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján. Tarlós Istvánnak az lett volna a dolga, hogy az épület kulturális, gasztronómiai központként és közösségi térként működjön, de ebből jószerével semmi nem lett. A Bálna szinte kizárólag csak vendéglátóhelyek és szuvenír boltok gyűjtőhelyévé vált, mert a főpolgármester hagyta “kocsmává zülleni” – írják. (Megjegyezzük, magunk is ismerünk ott vendéglátóhelyet, de a legnagyobb rosszindulattal sem kocsmáznánk le.)

A Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője azt követelte, hogy a Bálnáért kapott pénzből oldják meg a 3-as metró akadálymentesítését, noha hozzátette, hogy a bevételt várhatóan a működési források kipótlására fogja felhasználni. Esetleg Orbán Viktor miniszterelnök fogja “gyaníthatóan a turizmusban utazó lányának valamilyen formában átjátszani az épületet”.

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János csütörtökön jelentette be, hogy a kormány úgy döntött, megveszi a Bálna épületét a fővárosi önkormányzattól a Magyar Turisztikai Ügynökség számára, így az turisztikai célokat fog szolgálni.

 

Szerző: Huppa.hu, MTI OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Jó kommunisták, rossz kommunisták

Örömmel jelentették be a Nemzeti Együttműködés Rendszerének 8. (nyolcadik!) évében, hogy végre összeállt a névsor. …