Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / A Downing Street 10. ajtaja is becsapódott Orbán előtt?

A Downing Street 10. ajtaja is becsapódott Orbán előtt?

Theresa May hivatala bizalmas üzenetekben kérte képviselőit arra, hogy határolódjanak el Orbán Viktortól, a magyar kormánytól, továbbá annak politikájától, és tegyék világossá, hogy nem támogatják azt – írja kiszivárgott üzenetekre hivatkozva a Buzzfeed, amit pedig 444.hu vett észre.

A cikk megjegyzi, hogy a brit volt az egyetlen konzervatív párt Európában, amelyik nem szavazta meg az eljárás megindítását a magyar kormány ellen. Ezzel kisebbségben maradtak, mert a parlament 448 igennel, 197 nem mellett az eljárás megindítása mellett döntött.

A Buzzfeed azt is írja, hogy azon az ülésen, ahol döntés született arról, hogy nem támogatják az eljárás megindítását, több képviselő szóvá tette, hogy a pártnak hivatalosan kommunikálnia kéne, hogy attól, mert nem szavazzák meg az eljárást, még nem támogatják az orbáni politikát.

Nagy-Britannia miniszterelnöke azután lépte ezt meg, hogy a toryk nem várt kritikákkal szembesültek Angliában, amiért nem támogatták az Európai Parlamentben a Sargentini-jelentést és az alapján a szerződésszegés miatti eljárás megindítását.

Az üzenetek szerint a Downing Street azt kérte a képviselőktől, hogy osszanak meg olyan bejegyzést közösségi oldalaikon, ami arról szól, hogy nem támogatják Orbán politikáját, hogy világossá tegyék azt a nyilvánosság számra.

Meglátjuk.

Mindeközben szintén Londonban

Magyarország és a többi kelet-európai nemzet tudja, mi az a szabadság, hiszen a kommunizmus idején megküzdött érte, ezért nagyon szerencsétlen dolog, hogy most a nyugat-európai politikai baloldal oktatja ki ezeket az országokat – mondta hétfőn Londonban az Európai Parlament múlt héten megszavazott, Magyarországról szóló, úgynevezett Sargentini-jelentésére utalva Kovács Zoltán. A kormányszóvivő, aki magyar és brit újságírókkal tartott sajtóbeszélgetést Magyarország londoni nagykövetségén, kijelentette: a magyarországi helyzetről politikai vita folyik, amely sok tekintetben újabb kísérlet “az úgynevezett liberálisok részéről” a filozófiai-politikai véleménynyilvánítás monopolizálására és kisajátítására, és mindenképpen politikai bosszú is, mivel egyes szakpolitikai döntésekben “nem állunk be a sorba”. Kovács Zoltán szerint az Európa jövőjéről folyó vita a föderalisták és a szuverenitáspártiak között zajlik, de sajnálatos módon mára szinte lehetetlenné vált az őszinte és nyílt eszmecsere e kérdésekről, a vita “kisajátított mivolta miatt”.

Fotó: MTI Archív

Szerző: 444.hu
Forrás: !!444!!!

Olvasta már?

Szele Tamás: Agyviharkár

Kérem tisztelettel, különös, talán mágneses viharba kerülhetett a hét végén Magyarország, ugyanis egymás után tapasztalhattuk …