Home / HÍR / A Fidesz a parlamentben pörgeti a Czeglédy-ügyet

A Fidesz a parlamentben pörgeti a Czeglédy-ügyet

Kovács Sándor azt kérdezte, mikor láthatnak tisztán a Czeglédy Csaba és a baloldal által már oly sokszor megkárosított emberek ügyében?

Emlékeztetett: az MSZP-DK-Együtt frakció szombathelyi önkormányzati képviselője ellen – aki előbbi két pártot több ízben is ügyvédként képviselte – jó ideje büntetőeljárás van folyamatban az állam megkárosítása miatt. A csalássorozat legnagyobb szégyene, hogy nemcsak az államot, hanem idős embereket és diákokat is megkárosítottak – jelentette ki. 

Völner Pál, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára reményét fejezte ki, hogy jövő év elején bíróság elé kerülhet az ügy. A gyanúsítottak közül jelenleg csak Czeglédy Csaba van előzetesben, a többiek házi őrizetben vannak vagy lakhelyelhagyási tilalom alatt, ám az elsőrendű vádlott még 50 millió forintos óvadék mellett sem szabadulhatott. Leszögezte azt is: a kárrendezés az érintettekre marad, “be fogjuk vasalni az elkövetőkön”. Tanulmányozásra méltónak ítélte a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozó Altust és Czeglédyt összekötő szálakat.

A következő kérdés ez volt:

Jobbik: mennyire hiteles a kormány politikája?

Fotó: MTI Archív

Szerző:
Forrás:

Olvasta már?

Elfogadták a Sargentini-jelentést visszautasító határozatot

Megszavazta a parlament a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló, a …