Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / A Fidesz ismét bojkottálta az ellenzék által összehívott rendkívüli parlamenti ülést

A Fidesz ismét bojkottálta az ellenzék által összehívott rendkívüli parlamenti ülést

Ma ellenzéki kezdeményezésre rendkívüli ülést tart az Országgyűlés. Amennyiben a Ház határozatképes lesz, és elfogadja a tervezett napirendet, két javaslatról tárgyalhat: az egyik az ápolási díj emeléséről szól, a másik a devizahitel-károsultak segítését célozza. A Fidesz nem lesz ott.

Hogy miért? Elmúttnyócév.

“Egyértelmű, hogy a devizahitelezési válságért felelős baloldali pártok egy öncélú politikai akcióhoz akarják felhasználni a devizahiteleseket. Fellépésük rendkívül hiteltelen, hiszen amikor az Országgyűlésben csökkenthették volna a bajba jutott családok terheit, akkor nem tették.”

Plusz azt írták, hogy a kormány sok intézkedést hozott a devizahiteles családok megsegítésére: bevezette az árfolyamgátat, forintosította a devizahiteleket, lehetővé tette a végtörlesztést, valamint elszámoltatta a bankokat. Az ápolási díj növelésével kapcsolatban már zajlanak az egyeztetések a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel. Ennek eredményeként ősszel megszülethet a kormánydöntés az emelésekről – közölték.

Mindezt akár elmondhatták volna azon az ülésen is. De ott esetleg beleszaladtak volna egy valós vitába, igazi érvekkel.

 

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Széllel szembe nem lehet

Én azért most mégis megpróbálnám, az olvasó szíves engedelmével, megkísérelni a lehetetlent. Még akkor is, …