Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / A hétvége legszebb mondata Balogé

A hétvége legszebb mondata Balogé

Az emberi erőforrások kreatív szófordulatokról híres minisztere a magyar baptisták 4. világtalálkozójának záró istentiszteletén vett részt vasárnap Debrecenben, ahol ezt mondotta:

A magyar baptisták fontosak Magyarországnak.

Mi úgy vettük észre, hogy Magyarországnak lassan a világ összes vallása és vallási mozgalma bazi fontos – kevés, de releváns kivétellel, persze –, így feltesszük, hogy a nem magyar baptisták is.

Az első szándékunk az volt, hogy itt vége is a hírnek, de aztán meggondoltuk magunkat, mert nem szeretnénk, ha magvas gondolatok nélkül veselkedne neki az új hétnek a kedves olvasó. Zárójeles megjegyzések tőlünk.

Balog Zoltán méltatta a 13 országból összesereglett baptista közösséget, amelyet Tamási Áront idézve Ábel szavaival jellemzett: “…mi dolgunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”. Reményét fejezte ki, hogy a világ különböző részeiből érkezett magyarok itthon érzik magukat Magyarországon. Ez a gondolat – “valahol otthon legyünk benne” – több mint nemzeti összetartozás, benne van nyelvünk, népdalaink, költészetünk, magyarságunk – mondta Balog Zoltán, de figyelmeztetett: önmagában a magyarságunk soha nem fog megtartani bennünket, ehhez kell Jézus megtartó ereje. (Az ateisták már NER-en kívül kerültek.)

A tárcavezető felhívta a figyelmet, hogy jövő januárban ünnepeljük a Szent Korona 1978-as hazahozatalának évfordulóját. Ennek kapcsán megjegyezte: annak idején voltak olyan magyar baptisták Amerikában, akik egészen Jimmy Carter elnökig jutottak Billy Graham baptista hitszónokon és másokon keresztül, és elérték a korona visszaadását. E folyamat része volt, hogy a kommunista Magyarországon evangelizálhatott Billy Graham a tahi táborban – idézte fel a több évtizede történteket az Emmi vezetője. (Mi van???)

Balog Zoltán az istentiszteleten mindenekelőtt az imádságért mondott köszönetet a baptistáknak is. Megjegyezte: senki ne gondolja, hogy egy olyan minisztériumnak a működtetése, ahol együtt van az oktatás, a kultúra, az egészségügy, a szociális szféra, a családügy, a társadalmi felzárkózás, a sport, az egyház, a nemzetiség, megoldható lenne “fenti segítség nélkül”. “Hogy meglegyen a segítség, az az imádság dolga” – tette hozzá. (Rajtuk már csak az ima segíthet…)

Hozzátette: tudják, hogy nem csinálnak mindent jól, “sőt, sok mindent nem jól csinálunk, de akik imádkoznak, arra kérik a mindenható Istent, a megváltót, hogy igazítsa ki, adjon jó tanácsokat, hogy jó irányba menjenek a dolgok”. Ez a prófétai imádság, a kritikus szolidaritás, amivel azt akarják, hogy a nemzet ügye jó irányba menjen – jelentette ki. (Ez most vegyük beismerésnek? Alá is írná?)

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

A magyar mutyi csúcstörténete: eltűnt az egyetlen mammográfiás szűrőbusz

Csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség az Ikarus Egyedi (Ikarus EAG) által gyártott …