Home / HÍR / A hőkamerás felvételekkel igazolnák a menekültáradatot

A hőkamerás felvételekkel igazolnák a menekültáradatot

 Kovács Zoltánt arról kérdezték csütörtökön a köztévében, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján a határzár menti hőkamerák felvételeinek nyilvánosságra hozatalát kérte a belügyminisztertől.

Lázár János – helyszíni tapasztalatairól beszámolva (Ott állt egész éjjel, vagy mi?– huppa) – azt mondta: napi szinten 2-3 óránként próbálják illegális bevándorlók átvágni a határkerítést hidegvágókkal.

Kovács Zoltán közölte: a rendőrségnek meg kell vizsgálnia, hogy sért-e bármilyen adatvédelmi vagy személyiségi jogi elvet, hogy időről időre megmutassák, mi történik a magyar-szerb, tehát az európai uniós határon.  Úgy fogalmazott: 2015-höz képest távolabbivá válik az a kihívás, amellyel a határt őrző rendőröknek és katonáknak meg kell küzdeniük; “hát hadd lássa ország-világ”, hogy mi történik ott éjszakánként.

Ha nem lenne a kerítés, Magyarország ugyanazt tapasztalná meg, mint 2015-ben, tehát nemcsak “napi tucatnyi vagy száz” ember kísérletezne, hanem folyamatosan, ezrével jönnének az illegális migránsok – állította.

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Áder: a Szent Korona nemcsak tárgy, hanem eszme is

A Veritas Történetkutató Intézet, az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága és a Magyar Történelmi …