Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / A Honvéd sürgősségije végezte a munkáját – úgy érezték, erről mindenkinek tudnia kell!

A Honvéd sürgősségije végezte a munkáját – úgy érezték, erről mindenkinek tudnia kell!

A Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centruma derített fényt az újabb szennyezett fűszerre – tette közzé büszkén a Honvédelmi Minisztérium, és nem kell nagy fantázia hozzá, hogy az intézmény megtépázott hírneve után szükség van valami eredményre is.

Mutatjuk a sikersztorit:

Két, csütörtök hajnalban kórházba került beteg ellátása és kezelése nyomán azonosították az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház munkatársai azt az atropinmérgezést, amelynek nyomán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ismét figyelmeztetést adott ki az országba került szennyezett fűszerkömény miatt.

Csütörtökön, a hajnali órákban néhány órán belül két, hasonló tüneteket mutató, zavart állapotban lévő és lázas beteget szállított az Országos Mentőszolgálat az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumába.

A betegek tünetei atropinmérgezésre utaltak, ezért a kezelőorvos képalkotó és laboratóriumi vizsgálatok elvégzés mellett toxikológia vizsgálatot is elrendelt. Az alkalmazott terápiának köszönhetően a betegek tudata fokozatosan visszatért, így kiderült, hogy egymástól függetlenül, de ugyanazon étel elfogyasztása után jelentkeztek a tüneteik.

A Honvédkórház laboratóriuma az érintettek vizeletéből vett minta alapján azonosította a mérgezést okozó atropin jelenlétét, amelyről értesítette az élelmiszerbiztonsággal foglalkozó hatóságot.

A betegek jelenleg stabil állapotban vannak, további megfigyelésük és kezelésük még zajlik.

 

Érdeklődéssel várjuk, hogy minden nap beszámolnak-e majd arról, hogy a sürgősségire érkezett beteget rendben ellátták. Érhet minket az a vád, hogy csak a bajról írunk, de szerintünk egy efféle intézmény akkor működik jól, ha egyáltalán nem kerül be a médiába. Ez a hír akár fontos is lehet, tekintve, hogy megeshet, szar csattanó maszlag került a palacsintába  fűszerköménybe, de ahogy egyik kedves olvasónk megjegyezte: minden tálalás kérdése.

A többi maszlag.

Csattanóval vagy anélkül.

Ez egy igen-igen-igen kömény világ.

Szerző: Huppa, MTI, OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Viszlát, Andy!

A politikai vezetés egyik pillanatról a másikra felszámolja Vajna két és fél éven keresztül összerakott …