Home / HÍR / A jobbikosok Kövérre és a Fideszre kenték a Horn-szobor meggyalázását

A jobbikosok Kövérre és a Fideszre kenték a Horn-szobor meggyalázását

Nem látja indokoltnak, hogy elhatárolódjon a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomtól a Jobbik veszprémi képviselőjelöltje, akit pénteki sajtótájékoztatóján a szervezet Horn-szoborral kapcsolatos akciójával összefüggésben kérdeztek erről. Varga-Damm Andrea hozzátette: a HVIM alapítója, Toroczkai László a Jobbik alelnöke, míg ő egyszerű párttag.

Varga-Damm Andrea véleményét arról kérték ki, hogy belefér-e a politikai véleménynyilvánításba az, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom aktivistái fekete lepellel takarták le Horn Gyula volt miniszterelnök szobrát és egy “pufajkás gyilkos!” feliratú táblát akasztottak a nyakába. Azt mondta, fiatalok szervezetéről van szó, akiknek ebben az ügyben volt “egy nagyon jó tanítómesterük”, Kövér László, házelnök, aki szerint “ez az ember pufajkás volt, ezért nem lehet a Parlamentben terme”. Nagyon jó tanítómestereik voltak a Fidesz EP-frakciójának tagjai is, akik levélben kérték, hogy az Európai Parlamentben se nevezzenek el termet a volt miniszterelnökről – tette hozzá. Megjegyezte, hogy korábban Surján László volt EP-képviselő is hasonló levelet írt.

Ha azt akarják megkérdezni, hogy kinek a hatása lehet, hogy fiatalok így nyilvánítanak véleményt, akkor azt a Fidesz prominens képviselőitől kell megkérdezni – szögezte le Varga-Damm Andrea. Arra a felvetésre, hogy a HVIM alapítója, Toroczkai László egyben a Jobbik alelnöke is, Varga-Damm Andrea azt felelte, hogy Toroczkai Lászlótól soha nem hallották azokat a megnyilatkozásokat, amelyeket Kövér László, Surján László vagy a Fidesz EP-frakciója tett. Hozzátette, ez a helyzet a Fidesznek használt, a Jobbiknak nem.

Megkérdezték, hogy elhatárolódik-e a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomtól, amire közölte, hogy még soha nem volt semmilyen kapcsolata a szervezettel, ezért nem tud attól elhatárolódni, “akivel nem vagyok egy platformon”. Hozzátette, hogy Toroczkai Lászlóval sincs egy platformon, mert “én egyszerű Jobbik-tag vagyok”, akinek nincs komoly befolyása a párton belül, míg az ásotthalmi polgármester a Jobbik alelnöke. “Nem kell elhatárolódnom, a Fidesz által kioktatott fiatalok így nyilvánítottak véleményt” – összegzett, egyúttal leszögezte, hogy a HVIM nem a Jobbik fiókszervezete.

A szobor letakarására utalva kijelentette, nem tartja helyénvalónak az ilyenfajta megnyilatkozást.

 

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

A nap híre, avagy az MTI szerkesztőjének is van humora

Áder János államfő kedden  kétnapos hivatalos látogatásra Litvániába utazik – tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal hétfőn …