Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / A király fotográfusa

A király fotográfusa

Úgy tűnik, milliárdokat síbolhat el pártunk és kormányunk, a bili mégis vacak tízmillió miatt borul ki.

Ahogy azt mi is megosztottuk, 2017-ben 10.048.000 forintot költ a Miniszterelnöki Kabinetiroda arra, hogy különböző eseményeken művészfotók készüljenek Orbán Viktorról. A fotós személye itt mindegy is, alattvalók jönnek-mennek, és valljuk be, ez a szám havi bontásban bőven átugorja a finn feltétel nélküli alapjövedelmet, és ennyiért már nem csak korpásodik az ember haja, hanem akár szálanként hullik kifele.

Szóval  a többi között bőven elfér ez a tízmilla, ha azokért nem megyünk utcára, ezen talán nem is érdemes fennakadni.

Talán.

A dolognak azonban van egy (több) üzenete, ami jobban kézzelfoghatóvá teszi ezt a tízmilliót, mint az ellopott, elherdált milliárdokat. Az arcátlan cinizmus, amivel a képmását megörökítteti. Az, hogy úgy érzi(k), van mit megörökíteni, annyira fontos Orbánt személye, hogy pénzt és posztót sem sajnálnak rá. Rossz íze van a dolognak, az embernek egyből Rákosi és a kalászai jutnak az eszébe, az is művészi képalkotás volt, már amennyiben a politikai giccset és ízléstelenséget oda soroljuk, de az MMA térnyerése óta valójában már semmin sem csodálkozunk, nézzük csak meg szegény Cseh Tamás szobrát.

Ami az ember zsebében kinyitja a bicskát, nem is az összeg (na, jó, az is). Hanem a prioritás. Egy normális demokráciában az utolsó utáni tétel lenne a fotózás. Vagy megoldaná saját pénzből, és nem tőlünk szedné be önnönmaga megörökítésének árát. Nem vagyunk már messze attól, hogy Viktornak még életében szobrot emeljenek, majd a CÖF összegyűjti a pénzt rá. Legyen. Ha van olyan hülye (van), aki erre áldoz, az az ő baja. Ez meg a miénk.

A miniszterelnök tevékenységének teljes dokumentálása riasztó jel. Azt üzeni, hogy nagyon fontos mindenki számára, hol jár, mit csinál. És valóban: nagyon fontos. Hiszen az országunk vezetőjéről van szó, de ez ne a fotópapírról ordítson, hanem arról, hogy olyan döntéseket hoz, amelyek nem művészi beállítások alapján teszik nagy formátumúvá, hanem egészen gyakorlati szempontból.

Az ordenáré plakátkampány, a jobbanteljesít és magyarországerősödik után azonban nem lehetnek illúzióink. Pénzt nem kímélve propagálják szomorú tevékenységüket, miközben a mindennapok keserve elüldözi innen a lakosság jó részét, a másik harmadát mély depresszióba hajtja, a maradék meg lobogtatja a zászlókat és saját testével védi a királyt.

Kiváló kilátások.

Arról ábrándozom, hogy eljön majd az a pillanat, amikor felveri a gaz a stadionok füvét, és a király már nem a palotában lakik. Nem hinném, hogy nyomorog majd, hiszen évtizedek komoly munkájával gyűjtögette össze, amiből kényelmesen meg lehet élni, de ahogy én képzelem, egyedül lesz. Nagyon egyedül, a talpnyalók hada akkor már más küszöbét koptatja, és még csak rá sem telefonálnak, hogy na, Viktor, hogy vagy ma.

A szobája viszont ki lesz tapétázva művészi fotókkal. Reménykedjünk abban, hogy neki is és nekünk is ennyi marad majd ezekből a rossz emlékű évekből.

 

 

Szerző: IMHO
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Atompóker

Kérem, mivel világrengető fontosságú dolgok zajlanak a pesti utcán, oly fontosak, hogy azok súlyát szerény …