Home / HÍR / A Kúria megint beszerzett egy szőrös bunkót

A Kúria megint beszerzett egy szőrös bunkót

A Kúria megállapította, hogy abban az újpesti szavazókörben, ahol a végül így is nyerő Varju László 244 egyéni szavazatot kapott, a DK listája pedig nullát, valójában egy kamupárthoz, a Szegény Emberek Magyarországért Párthoz írták be a DK listás szavazatait.

Ez egyértelmű választási csalás, amelynek vizsgálatát a Nemzeti Választási Bizottság korábban elutasította, a Kúria döntése kellett az igazság kiderüléséhez.

A Demokratikus Koalíció szerint mindent elmond a 2018-as választásról és a magyar demokráciáról, hogy ha a Nemzeti Választási Bizottságon múlik, soha nem tudjuk meg, hogy valóban egy kamupárthoz írták be a DK listás szavazatait. A DK szerint lebukott a Nemzeti Választási Bizottság, hiszen a Kúria döntése értelmében heteken át egy választási csalást fedeztek. Egy európai demokráciában egyetlen ilyen eset is elegendő lenne ahhoz, hogy az NVB vezetőjét menesszék és soha többé ne tölthessen be olyan pozíciót, amelynek a pártfüggetlenség feltétele. A DK szerint nem az avatkozik be a választásba, aki üldözi, hanem éppen az, aki a fedezi a választási csalásokat.

Fotó: MTI Archív

Szerző: Huppa, MTI, OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Hacsek, a taxis

– Jó napot, Hacsek, hol járt, hogy már hetek óta nem láttam, hála Istennek? – …