Home / HÍR / A lengyelek rátettek egy lapáttal – most mit lép a magyar külügy?

A lengyelek rátettek egy lapáttal – most mit lép a magyar külügy?

Az Oroszországgal szembeni amerikai szankciók bővítése összhangban áll a közép-kelet-európai térség stratégiai érdekeivel – reagált közleményében a  lengyel külügyminisztérium szerdán arra, hogy Donald Trump aláírta az új szankciós törvénycsomagot.

A lengyel külügyi tárca honlapján közzétett állásfoglalás úgy értékelte: Lengyelország megelégedéssel fogadja, hogy az amerikai elnök jóváhagyta az újabb szankciókat. A közlemény szerint reményt ad az amerikai szankciók nagyobb hatékonyságára az, hogy az intézkedéseket az eddigi szokástól eltérően nem elnöki rendeletben, hanem törvényben rögzítették, az amerikai kongresszus határozott többségének jóváhagyásával. A szankciók kiterjesztése az orosz energetikai ágazatra, ezen belül az Északi Áramlat-2 projektjében részt vállaló cégekre “összhangban áll Lengyelország és a közép-kelet-európai térség stratégiai érdekeivel” – áll a közleményben.

A lengyel külügyi tárca szerint az új szankciók hozzájárulhatnak az Európai Unióba irányuló energetikai szállítmányok nagyobb diverzifikációjához is.

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Kis magyar apokalipszis

Kérem, sűrű nap volt a tegnapi, sikerült új értelmet adni a békaegérharc fogalmának, ezentúl azt …