Home / HÍR / A Liberálisok reakciója Mellár lépésére

A Liberálisok reakciója Mellár lépésére

A Magyar Liberális Párt sok sikert kíván Mellár Tamásnak és a Párbeszédnek a folytatáshoz.

Közleményükben azt írják:

Örülünk annak, hogy Bősz Anett kilépésével nem szűnik meg az ellenzéki frakció. A Liberálisok országgyűlési képviselője nem azért döntött a kilépés mellett, hogy ellehetetlenítse a Párbeszéd-frakció további működését, hanem azért, mert egyedül így látott lehetőséget arra, hogy korlátok nélkül, következetesen képviselhesse a liberális értékeket a parlamentben. Az ő részvétele nélkül a Párbeszéd-frakció nem alakulhatott volna meg.

Mi megelőlegeztük a bizalmat, hogy közösen alakíthassunk egy új ellenzéki frakciót. A választások után azonban olyan konfliktus alakult ki a szövetség résztvevői között, ami miatt sajnálatos módon lehetetlenné vált a további együttműködés. Ennek ellenére örülünk, hogy a Párbeszéd-frakció Mellár Tamással kiegészülve folytathatja a munkáját. Bízunk benne, hogy a baloldali szavazókat sikerrel tudják majd képviselni.

A titkos paktum nem annyira titkos

Eljutott az Indexhez az a dokumentum, amelyben megállapodott Molnár Gyula MSZP-elnök és Fodor Gábor, hogy a szocialisták 2018 és 2022 között 60 millió forinttal támogatják a Liberálisok nevű pártot. Ez az írás azért fontos, mert valószínűleg az ebben foglaltak be nem tartása miatt lépett ki Bősz Anett a Párbeszéd frakciójából, a megszűnés szélére sodorva magát a frakciót is. A dokumentum első érdekessége, hogy Karácsony Gergely korábbi miniszterelnök-jelölt aláírása is szerepel rajta, vagyis nemcsak Molnár és Fodor titkos különalkujáról van szó. A Zoom.hu-nak korábban az MSZP több elnökségi tagja is azt mondta, hogy nem tudtak a megállapodásról. 

Fotó: MTI

 

Szerző: Huppa, MTI, OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Széllel szembe nem lehet

Én azért most mégis megpróbálnám, az olvasó szíves engedelmével, megkísérelni a lehetetlent. Még akkor is, …