Home / HÍR / A Magyar Helsinki Bizottság az emberi jogi díj jelöltjei között!

A Magyar Helsinki Bizottság az emberi jogi díj jelöltjei között!

A Magyar Helsinki Bizottság is bekerült a Vaclav Havel egykori cseh elnökről elnevezett emberi jogi díj három jelöltje közé – közölte az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése kedden.

A tájékoztatás szerint az emberi jogok területén végzett munka elismeréséül alapított díj magyar jelöltje, a Magyar Helsinki Bizottság az emberi jogok területén széles körű tevékenységet folytat, különös tekintettel az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférésre, valamint a menedékkérők, a menekültek és a hontalanok jogaira.

A jelöltek között van még az osztrák jezsuita, Georg Sporschill, aki – mint írták – életét a legkiszolgáltatottabbak szolgálatának, különösen a gyermekek gondozásának szentelte.  A harmadik jelölt Murat Arslan, 2016-tól fogva tartott török bíró, aki minden körülmények között kiállt az igazságszolgáltatás függetlensége mellett.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése a cseh kormány támogatásával 2013-ban alapított emberi jogi díjával olyan embereket vagy szervezeteket jutalmaz, akik kiemelkedő erőfeszítést tettek az emberi jogok védelmében.

A díjat a parlamenti közgyűlés soron következő plenáris ülésén, október 9-én adják át.

Nézzük csak, mit írt róluk a lakájmédia (csak címek, nem generálunk nekik forgalmat):

  • Soros több százmillió forinttal támogatta a Magyar Helsinki Bizottságot
  • A „jogvédőket” zavarják a migránspátyolgatásban a tisztességes tolmácsok, ezért kiszorítanák őket
  • Uniós és Soros-pénzből segíti a bűnözőket a Magyar Helsinki Bizottság
  • George Soros hálója

… és a többi

 

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Nobel Palpatine-nak

Sokan vannak utóbbi időben elragadtatva Trump elnök „csodálatos teljesítményétől”, mellyel „egy csapásra megoldotta a koreai …