Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / A magyar mutyi csúcstörténete: eltűnt az egyetlen mammográfiás szűrőbusz

A magyar mutyi csúcstörténete: eltűnt az egyetlen mammográfiás szűrőbusz

Csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség az Ikarus Egyedi (Ikarus EAG) által gyártott egyik mammográfiás szűrőbusz ügyében – írja a Zoom.hu.

Valójában 10 buszt kellene keresni, mert a járműből a kormány pontosan ennyit rendelt. A Zoom információi szerint csak ezt az egyet adták át, ráadásul az átadás óta ez is köddé vált (pletykák vannak róla, hogy egy óbudai telephelyen látták).

Az érintettek hallgatnak a buszokról. Mind.

MI VAN???

Ami biztos, a rendőrség nyomoz egy, az Ikarus Egyedi (Ikarus EAG) által gyártott mammográfiás szűrőbusz ügyében. A nyomozás ismeretlen tettes ellen zajlik, csalás gyanújával, az ügy jelenleg felderítési szakaszban van. A Zoom becsületére legyen mondva, ezt a  történetet kibogozni nem kis feladat… A lényeg az, hogy a kiírás új szűrőbuszokra szólt,  ehhez lépest az egyetlen példányba a BKV már beletett vagy 40 ezer kilométert. Csak hát, megoldották okosba’: a busz alvázszámát megváltoztatták és új járműként helyezték forgalomba, plusz lenullázták a kilométeróráját…

Álljanak itt a főszereplők is:

A közbeszerzést a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) bonyolította, a tendert a H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft. nyerte, az Ikarus EAG alvállalkozóként vett részt a projektben.

A Zoom megpróbálta a lehetetlen:

  • A KEF semmit sem reagált megkeresésükre,
  • A egészségügyért felelős Emberi Erőforrások Minisztériuma semmit sem reagált megkeresésükre,
  • Az Ikarus Egyedi semmit sem reagált megkeresésükre,
  • A H1 Systems válaszolt: „Társaságunk a megkeresésében hivatkozott beszerzés alapján megkötött szerződésekben vállalt kötelezettségek megsértése nélkül nem tud a feltett kérdésekre válaszolni.”

Fotó: MTI Archív

 

 

 

 

Szerző: Kovács Gábor
Forrás: Zoom

Olvasta már?

Moszkvában túl hamar kimondták a “terrortámadás” szót: valójában egy diák volt a merénylő

13.52-kor még terrortámadásnak minősítette a Krím félszigeti Kercs műszaki szakiskolájában szerdán történt robbanást a kiemelt …