Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / A moszkvai agrárattasé az új hungarikum?

A moszkvai agrárattasé az új hungarikum?

Kérdezi a Magyar Narancs. Sajtóinformációk szerint Kiss Szilárd már a kezdet kezdetén megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon. Mégis érinthetetlen volt, politikai szinten kaphatott védelmet 2011 óta.

„A nemzetbiztonsági bizottságon adott tájékoztatás alapján a képviselők arról győződhettek meg, hogy Kiss »igazi gazdája« a minisztériumok között nemcsak papíron, hanem ténylegesen is a Fazekas vezette agrárminisztérium volt” – olvashatjuk. Noha Kiss Szilárdot a 2013-as második átvilágítás után kirúgták a Külügyminisztériumból, de ez meg se kottyant neki, hiszen hivatalosan a Fazekas Sándor vezette agrárminisztérium állományában volt, onnan kapta a fizetését is, és a külügy csak közvetített. Igazából annyi történt e bukás után, hogy Fazekas miniszteri megbízottként, megbízási szerződéssel foglalkoztatta tovább Kisst, aki így a további átvilágításokat „külsősként” elkerülhette.

Amikor Kiss Szilárdot 2015 januárjában letartóztatták, állítólag Orbán Viktor le akarta váltani Fazekast, de erre valahogy nem került sor. Most, hogy két év után ismét előkerült a Kiss-ügy s ezzel együtt Fazekas Sándor felelőssége, az lenne minimum, hogy a miniszter lemond, és persze tisztázná magát. Még akkor is, ha az Index szerint a bizottsági ülés után Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke politikai habverésnek nevezte Kiss Szilárd ügyét, és kijelentette, szerinte az ügyben nincs szükség több ülésre.

Szerző: Magyar Narancs
Forrás: Magyar Narancs

Olvasta már?

Rezeda: Energia a zagyba

Ez a Kásler miniszter, ez alig került bele a brancsba, de már olyan otthonos benne, …