Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / A Rogánt reptető cég is bejelentkezett a budaörsi reptérért

A Rogánt reptető cég is bejelentkezett a budaörsi reptérért

Teljesen bizonytalanná vált a budaörsi repülőtér helyzete, miután az állami vagyonkezelő ki akarja tenni az azt üzemeltető Magyar Repülő Szövetséget – tudta meg a hvg.hu.

Innen indulnak a katasztrófavédelem, a rendőrség gépei, a műtéti szervszállítások, sok bérlő cégnek pedig a megélhetése függ az ország második legnagyobb légi központjától. Máris elkezdődtek a találgatások, vajon kié lesz a működtetés joga, az esélyesek közt emlegetik a Rogán Antal és Habony Árpád elhíresült helikopterezését bonyolító céget is.

A Fly-Coop vezetője erre reagált is, majd az utolsó pillanatban letiltotta nyilatkozatát.

Vannak, akik így mutyigyanúsnak tartják a kialakult helyzetet. „Akié a reptér, az itt élet-halál ura lesz. Az szedi be a díjakat, dönt minden üzemeltetési kérdésben, ha akarja, fallal is körbeveheti egyes részeit, hogy senki ne tudja, ki száll le vagy fel. Eddig hagyták teljesen lepukkanni, de miután kitették a repülőszövetséget, akár másnap dönthetnek úgy, hogy költeni kell az állami tulajdonra. És majd meglátjuk, melyik csókos nyeri el a zsíros megbízást” – sorolta a lehetséges forgatókönyveket a HVG-nek egy légügyi forrásuk.

Szerző: Gergely Zsófia/HVG
Forrás: HVG.hu

Olvasta már?

A mindenható érintése

Kásler miniszter megsarkantyúzta a lovát, s bár fordítva ült rajta, mégis a fülébe súgta, gyí, …