Home / HÍR / A szlovákok is rágyúrnak 2017-re: náluk a cselekvés éve lesz

A szlovákok is rágyúrnak 2017-re: náluk a cselekvés éve lesz

Az idei esztendő a cselekvés éve lesz Szlovákiában, a kormány meg fogja valósítani a tervezett legjelentősebb szociális intézkedéseket – jelentette ki Robert Fico kormányfő kedden Pozsonyban pártja, az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) kormánytagjaival együtt tartott sajtótájékoztatón.

Robert Fico az idei tervek kapcsán hangsúlyozta: az ország gazdasági mutatói jók és javulnak, s most ezeknek az eredményeknek a hozadékait a lakossággal is éreztetni akarják. Erről a miniszterelnök már a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségben kedden megjelent nagyinterjújában is beszélt. Azt mondta: az uniós Tanács ülésein is többször megállapították, hogy a közép-európai régió, azon belül leginkább a visegrádi négyek (Szlovákia, Magyarország, Csehország és Lengyelország) számítanak az unió gazdasági húzóerejének.

“A fejlettebb országok is bizonyos mértékben irigységgel tekintenek erre a négy országra, mert annak üteme, ahogyan életszínvonaluk az uniós szintet közelíti, nagyon gyors” – hangsúlyozta Fico.

Kormánya legfontosabb célkitűzésének nevezte azt, hogy még dinamikusabbá tegye az életszínvonal felzárkóztatását az európai átlagpolgárokéhoz. Ez a folyamat szerinte “a dilettantizmus és a szélsőségesség elleni küzdelem legjobb eszköze” is. Megjegyezte: konkrét terveik vannak, s ezekkel rácáfolnak majd “azokra az értelmetlen találgatásokra”, amelyek az előrehozott választások lehetőségét vetítették előre.

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Üzenet Orbán Viktornak: a családanyák a jövő hetüket sem látják

Bősz Anett (Magyar Liberális Párt) üzenete Orbán Viktornak. Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában jelentette ki, hogy …