Home / HÍR / Ahogy elindult, be is fagyasztották a hűtőgépcserét

Ahogy elindult, be is fagyasztották a hűtőgépcserét

Több mint 5000 pályázó jelentkezett már az első nap az Otthon Melege Program háztartási nagygépcsere alprogramjára az észak-alföldi régióban, hétfőn délután 5-kor a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztették.

A tárca az MTI-nek küldött közleményében felidézte, hogy hétfőn reggeltől lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni a hűtőszekrények, fagyasztószekrények, fagyasztóládák és mosógépek energiamegtakarítást eredményező cseréjéhez az Otthon Melege Program idén májusban meghirdetett alprogramja keretében.

A támogatás iránt már az első órában hatalmas volt az érdeklődés – közölte az NFM.

A pályázatok benyújtása régiónként eltérő időpontoktól lehetséges. A pályázatok benyújtása legközelebb a dél-alföldi régióban nyílik meg, ahol augusztus 9-én reggel 8-tól lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

Fideszes képviselő is pályázhat az Otthon melege programra

Orbán rendszerében bárki pályázhat a kormány Otthon melege programjára havi jövedelem vagy nyugdíj megjelölése nélkül, így az arra rászoruló családokat – ahogy erre már példa is volt – bármikor beelőzheti egy fideszes képviselő felesége – írja az MSZP közlemény formájában.

Ha már az otthon melegét említjük, amíg emberek tucatjai fagynak meg saját otthonukban télen, addig a kormány üveggyöngyöket szórva, nevetségesen alacsony keretösszegű programmal kampányolgat. Természetesen nem az a baj, hogy energiatakarékos gépek kerülnek a háztartásokba, az viszont bicskanyitogató, hogy a programra szánt összeg többszörösét költi el a Fidesz, például egy középkategóriás plakátkampányra is. 2018 után a szocialisták mindenkin segíteni fognak, akiknek télen önerőből nincs lehetősége az otthon melegét biztosítani, bontás helyett folytatjuk a 2010-ben leállított panel felújítási programot, és olyan kormányzati projekteket indítunk, amely mögött komoly állami finanszírozás áll. Orbán rendszere folyamatosan újratermeli a reménytelenséget. Az MSZP szerint a bérből és fizetésből élőknek, a kényszervállalkozóknak, a közalkalmazottaknak és a nyugdíjasoknak is jár a lehetőség, hogy középosztályi színvonalon, középosztályi körülmények között élhessék életüket. Forrás: MTI OS

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Rezeda: Soros üldözi Gruevszkit – azé’

Egyszerű ez, mint a faék, és, mint Hidvéghi Balázs, aki Pártunk kommunikációs igazgatója volna. De …