Home / HÍR / Állítják, nem teszik ki a bicskei gyermekotthon lakóit. Egy darabig…

Állítják, nem teszik ki a bicskei gyermekotthon lakóit. Egy darabig…

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság cáfolja azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint év végével megszűnik a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon működése a jelenlegi telephelyén, a Batthyány-kastélyban.

A gyermekvédelmi főigazgatóság szerdán MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a nagy létszámú gyermekotthonok kiváltási folyamata több évig, ebben az esetben előreláthatólag két évig tart majd.  Jelezték, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság  mint fenntartó  a kiváltási folyamat érdekében már két európai uniós pályázatot nyújtott be egyenként 12 fő ellátására alkalmas lakásotthon építésére, és ezeket továbbiak is követni fogják. Közölték továbbá azt is, hogy az eddigi gyakorlatnak megfelelően a továbbiakban is biztosított a Kastélypark és az épület közösségi célú használata mind a bicskeiek, mind az odalátogató turisták számára.

A főigaztóság emlékeztetett, a kormány több mint négymilliárd forintot fordít a kiváltási programra, melynek segítségével 2019-re befejeződik a magyar gyermekvédelem rendszerében a gyermekotthonok megújítása és kiváltása. A befejezést követően nem lesz olyan gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatal felnőtt és gyermek, aki nagy, zsúfolt és korszerűtlen intézményben kényszerül élni. A program előző – 2,2 milliárd forint keretösszegű szakaszában – sikerült sok, addig nagy gyermekotthonban élő fiatalt kisebb lakásotthonban elhelyezni. A nagy otthonokban lakók száma mostanra kevesebb mint ötszázra csökkent.

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Kimcsi, félkészen

Hát kérem, kollégáim megígérték volt, hogy meg fogom magyarázni a koreai helyzetet, ám legyen. Hogy …