Home / HÍR / Andy Vajna kirúgta, rádiócsatornát venne

Andy Vajna kirúgta, rádiócsatornát venne

Egy indulót vett nyilvántartásba a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Médiatanácsa az országos kereskedelmi rádiós frekvencia hasznosítására kiírt pályázaton.

A médiatanács tavaly szeptemberben tette közzé pályázatát, amelyre két társaság jelentkezett, de mindkettőjüket formai hiányosságok miatt hiánypótlásra szólította fel december közepén a testület.

A pályázatok formai vizsgálata után a médiatanács a Hold Reklám Kft.-t pályázati nyilvántartásba vette, míg a testület a másik pályázó, az Advenio Zrt. pályázati nyilvántartásba vételét elutasította – emlékeztetnek, hozzátéve, utóbbi cég a hiánypótlást nem teljesítette megfelelően, üzleti terve hibás számításon alapult, így pályázata nem felelt meg a pályázati felhívásnak.

Bakai Mátyás (Hold Reklám Kft.) tavaly ősszel távozott a Radio Plus Kft. ügyvezetői posztjáról, vagyis az Andy Vajna tulajdonában lévő Rádió 1-től. A váltást azzal indokolta a Rádió 1, hogy „a rádiós szakember elvégezte azt a munkát, amelyet a rádió elindításakor vállalt”. Most úgy fest, új rádió indításába fogna – ahogy korábban a Rádió 1 esetében tette. az Advenio Zrt., amely egykor Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozott, és amely egy időben a földi sugárzású Class FM-et is működtette. Tavaly májusban a céget eladták a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Zrt.-nek, amely pedig az amerikai John Michael McNutt tulajdonában van. Világgazdaság

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Rinocérosz

Avagy orrszarvú. Másként: a nap híre. Kérem, én baromira élvezem, ahogy a kormánymédia tanult munkatársai …