Home / HÍR / Andy Vajnának szervez bulit az új amerikai-magyar filmes “laza szervezet” Los Angelesben

Andy Vajnának szervez bulit az új amerikai-magyar filmes “laza szervezet” Los Angelesben

A magyarországi filmes alkotók amerikai kapcsolatteremtését segítő filmes társaság alakult Kaliforniában – tájékoztatta Bunyik Béla*, a Los Angeles-i magyar filmfesztivál alapító elnök-igazgatója vasárnap az MTI-t.

A társaságot Bunyik Béla hívta életre, Hungarian American Film-Theater Society (Magyar-Amerikai Filmszínházi Társaság) néven. Tagjai a magyar film- és színházi élet jeles képviselői, valamint az Egyesült Államokban dolgozó magyar származású filmesek.

Bunyik Béla – aki a Magyar Nemzeti Filmalapot is képviseli Los Angelesben (így feltételezzük, hogy a partik cehhjét is a magyar adófizetők állják – Huppa) – az MTI-nek telefonon elmondta: az új, laza szervezet célja lehetőséget adni kapcsolatépítésre és tapasztalatcserére mindazoknak a hazai színészeknek, filmkészítőknek, akik közelebb szeretnének kerülni Hollywood világához.

Bunyik újratöltve

Amikor még újságírással és nem nyalással mással  foglalkozott az Origo, felfigyeltek ők is Bunyikra. A 2012-ben megjelent cikk szerint akkor született a döntés, hogy a producer “kapcsolatokat épít majd ki a Magyar Producerek Szövetsége és az észak-amerikai producerek közt”. Állították, hogy “társadalmi megbízatás”-ról van szó, ami nem jár fizetéssel.

A társaság első rendezvénye az Oscar-díj gálaestje előtti összejövetel lesz március 3-án Brentwoodban, a magyar konzulátus reprezentatív klubjában. A résztvevők Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjének világsikere és Oscar-díjra jelölése előtt tisztelegnek majd. A rendezvényen az Oscar-gálára érkező magyarországi művészek mellett részt vesznek Hollywoodban élő magyar filmesek, és a szervezők reményei szerint ott lesz a magyar filmszakma megújításáért felelős kormánybiztos, Andy Vajna, valamint a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, Havas Ágnes is.

*Jegyezzük meg a nevet, hátha lesz neki is kaszinója, tévéje vagy efféléje (huppa)

 

Szerző: Huppa.hu, MTI,
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Cserpes Tamás: Revízió a lábszag ellen

Ezzel az alkotmány-revízióval, illetve kényszeres alaptörvény módosítgatással, a jó fene se tudja mi a keresztneve, …