Home / HÍR / Autómosó uniós pénzből?

Autómosó uniós pénzből?

Feljelentést tesz az LMP a dél-békési fideszes képviselőhöz, Simonka Györgyhöz köthető vállalkozások uniós forrásfelhasználása miatt, a cégháló fő feladata ugyanis Hadházy Ákos szerint a pénzek “kifolyatása”.

Az LMP társelnöke, Hadházy Ákos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján ismertette a fideszes képviselő egyik korábbi vállalkozásának, most a rokonai tulajdonában álló autómosónak az ügyét. Szavaiból az derült ki: a társaság egy olyan tótkomlósi telephely fejlesztésére kapott 50 millió forintot, amely sosem volt a cég tulajdonában, a pénzt pedig egy orosházi autómosó építésére használták fel, bár – jegyezte meg Hadházy Ákos – ez a létesítmény nem kerülhetett ennyibe. Az orosházi ingatlan ráadásul a telephelyfejlesztésre nyújtott pénz elnyerésekor még nem is volt az Aktív Klub Kft. tulajdonában – tette hozzá az LMP képviselője. Az ellenzéki politikus hozzátette: Simonka György családjához köthető vállalkozások úgy használnak fel uniós forrásokat, hogy szintén a politikus rokonaihoz köthető társaságokkal szerződnek, például bútorvásárlásra.

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Elfogadták a Sargentini-jelentést visszautasító határozatot

Megszavazta a parlament a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló, a …