Home / HÍR / Az Együtt Tarlóssal akar éjszakázni

Az Együtt Tarlóssal akar éjszakázni

Töltsön Tarlós István egy éjszakát az Együtt elnökségének tagjaival! – kezdődik a párt közleménye.

Csak meleg irodákban merülhet fel, hogy a hajléktalanok jó kedvükben, a város többi lakója vagy a főpolgármester bosszantása érdekében alszanak télen az aluljárókban, ezért az Együtt elnökségének tagjai arra kérik Tarlós Istvánt, hogy vita eldöntését megkönnyítendő töltsön velük egy éjszakát az utcán.  

A főpolgármester 2018. január 12-i sajtótájékoztatója alapján ad hoc munkacsoportot hozott létre a hajléktalanprobléma kezelésére, azzal a céllal, hogy a budapesti aluljárók “a funkciójuknak megfelelő állapotba kerüljenek, és ne keltsék végső során a város rossz hírét”. Tarlós István szerint ma csak az nem részesül hajléktalan-ellátásban, aki nem akar, valamint a sajtótájékoztatóján visszautasította és megengedhetetlennek nevezte az olyan nyilatkozatokat, miszerint épeszű ember nem megy be ezekre a szállókra. Felhívta a figyelmet, hogy továbbra is hatályos a főváros rendeletének az a része, amely a szabálysértési törvény felhatalmazása alapján egyes közterületeken tiltja az életvitelszerű ott-tartózkodást, de “az alkalmazás kíván megerősítést”.

 Az Együtt szerint a hajléktalanság nem rendészeti, hanem szociális kérdés, ezért rendészeti eszközökkel nem csak, hogy nem szabad, de nem is lehet kezelni.

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

A nap híre, avagy az MTI szerkesztőjének is van humora

Áder János államfő kedden  kétnapos hivatalos látogatásra Litvániába utazik – tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal hétfőn …