Home / VÉLEMÉNY / Az első mohikánok – Kétfarkú Kutya Párt Tábor

Az első mohikánok – Kétfarkú Kutya Párt Tábor

Akik kik mások is lehetnének, mint épp mink, megátalkodott kétfarkú kutyák? Akik épp most hétvégén – az eljövendő évezredek történészeinek kedvéért pontosítva: az Úr 2017. esztendeje augusztus havának 3-6. napjain – rendeztük meg Csillebércen történelmi jelentőségű táborunkat. Ahol megalkottuk választási programunkat, ahogy az egy párttól elvárt követelmény, nemdebár. S e jeles tevékenységben egy csöppet sem zavart bennünket, hogy potenciális versenytársainknak nyomokban sincs programjuk. Mármint egymás csepülésén kívül.

Nos, pont ez az, ami minknálunk nemcsak pártalapszabályzatilag tilos, de amit ottan egy bázisdiktatórikus pártelnöki rendelet szigorúan, nevezetesen ingyensör- és örökélet-megvonással külön is szankcionált. (Igaz, szerintem túlzó szigorral, hisz épp elég bünti, ha valakinek egy örökéleten át fizetnie kell a sörért. De Elnökúr tutira jobban tuggya, elvégre azéé ő az elnök. Én meg csakazértse kezdek el ettől kovácsgergőzni.) Hogy aztán ez a pártprogram végül mennyire állt össze, azt szerintem senki nem tudja még azok közül sem, akik konkrétan részt vettek annak kidolgozásában. E tekintetben tehát csöppet sem különbözünk a többiektől. Abban viszont nagyon, hogy mi legalább olyan szinten nekiálltunk, hogy legalább valami látszik már belőle. Tehát egyedülállóak vagyunk. Mint ezt a legkezdetektől fogva tudjuk is magunkról.

Persze, mégis az volt tán a legfontosabb, hogy a világegyetem különböző pontjairól érkezett passzivisták végre személyesen is megismerhették egymást. Jómagam ugyan nem találkoztam ganümédésziekkel – pedig űrprogramunk szervezői szerint voltak –, de szerény lévén megelégedtem azzal, hogy összefutottam ki tudja hány, valami Föld nevű, a galaxis külvárosában lévő bolygóról származó, egészen emberformájú kétfarkú kutyatestvéremmel. Miután pedig leküzdöttük a kezdeti kommunikációs, artikulációs nehézségeket, kiválóan megértettük egymást. Merthogy alapból egy nyelvet beszélünk.

Olyan nyelvet, amelyikból szükségszerűen hiányzik „azelmúlthétév”, az „x y qrvanyád” és hasonló nyalánkságok. Merthogy ennek úgy semmi értelme, ahogy van. Sokkalta értelmesebb és hatékonyabb, ha megmutatjuk, hogy mennyire kisszerűek és nevetségesek különb-különb honatyáink és honanyáink, mennyire nem izgatja őket az össznépi hatalomtortából maguknak kihasított minél nagyobb szeleten kívül semmi. S épp ez az, amitől közös nyelvünből hiányoznak az ilyen-olyan párti „politikussimogatások” is. Merthogy azokat senki nem érdemli meg.

Mindezek ismeretében bárki mondhatja ránk, persze, hogy tökre komolytalanok vagyunk, hogy egész tevékenységünkben nincs semmi előremutató. Ami égbekiáltó marhaság. Több szempontból is.

Először: teljesen világos, hogy ha az „x y qrvanyád” felváltódik a nevetségessé tétellel, az nemcsak emberhez méltóbb, de hatékonyabb is. A gúny ugyanis tömeggyilkosabb fegyver még a szaringáznál is. Minden tiszteletem ellenére épp ezért fölvilágosítanám az érintett tiltakozókat, hogy több eredménnyel járna, ha nem szétfütyülnék, hanem szétröhögnék közéleti nagyságaink különb-különb nyilvános akcióit. Már csak azért is, mert egy hangosan kacarászóval nem tud mit kezdeni egy rendvédelmi közeg, egy kigyúrt benga kopasz, de még egy ernyőjével dühödten hadonászó agymosott nénike sem. Sőt! Van esély rá, hogy – mintegy zsigerből – maga is csatlakozik hozzá, így végül közösen fojtjuk odailló röhögésbe ezt az egész politikának csúfolt marhaságot.

Másodszor: a többiekkel ellentétben nekünk igenis VAN PROGRAMUNK. Hogy választási ígéreteink állítólag részint demagóg hülyeségek, részint megvalósíthatatlanok? Hát… Én nem igazán hiszem, hogy – csupán két legismertebb, ám korántsem egyedüli programpontunkra utalva – a „10 év alatt egymillió munkahely” című ígéretnek több a realitása, mint az általunk beígért örökéletnek. Mint ahogy azt sem, hogy az ingyensör demagógabb követelés, mint a budapesti olimpia. Azt viszont az ANARCHOKUTYIZMUS meghirdetőjeként vallom, hogy mindenkinek legszemélyesebb szíve joga, hogy eldönthesse, a felsoroltak közül melyiket is preferálja.

Szó, mi szó, itt némi kritikával kell illetnem a programalkotó kétfarkú falkavezéreket. Kutyába se vették ugyanis módosító indítványomat, miszerint az ingyensör mellé fel kell venni az ingyenbor, ingyenpálinka, ingyentea és ingyenüditő ígéretét is. Ezzel viszont súlyosan diszkriminálják mindazokat, akik a sört nem kedvelik, a felsoroltak valamelyikét viszont igen. Amit egyszerűen nem engedhetünk meg magunknak.

Harmadszor: mi nemcsak pofázunk, de gyakorlatilag is tevékenykedünk. Gorillakertészeink fát ültetnek, mások padot és egyebeket szépítenek, közlekedést lehetővé tévő rámpát teremtenek az azzal megbízottak helyett. De legalább egy felirattal felhívják a figyelmet annak hiányára éppúgy, mint ahogy négyszín-festéssel a kátyúkra. Talán nem véletlen, hogy az illetékesek többnyire pillanatok alatt eltüntetik ilyes tevékenységünk nyomait, igen kínosnak, netán veszélyesnek ítélve meg azokat.

Ja, hogy mi volt a táborban?

Néhány agytágító mellett volt ezeregy élvezetes dumaparti, volt zűrbusz-megálló (sz)építés, volt speciális olimpia, ami attól volt igen hazaffyas, hogy a szereplő sportágak – háromlábú futás, háromkapus-kétlabdás foci, porling stb. – jellege okán kizárólag magyar érmek születhettek. Természetesen kikísérleteztük és leteszteltük a felcsútról fellövendő zűrhajók prototípusait, illetőleg sajátagyúlag és sajátkezőleg legyártottuk azokat az zűrlényeket, akikkel hajlandók vagyunk koala… bocs koalicióra lépni. meg volt néhány qrvajó koncert.

És volt vagy ezer fok hőség. Minek okán rengeteg alig öltözött, s a párakapu következtében nem egyszer vizespólós nőnemű hölgy is volt, örömére a hozzám hasonló kankutyáknak.

Naná, hogy jól éreztem magam!

 

ANARCHOKUTYA

Szerző: T. Zselensky Péter
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Ardamica Zorán: Kinyalhatják

A szlovák belpol posványt a napokban két dolog kavarta fel. Kicsit. Fotó: Pluska Az egyik …