Home / HÍR / Az EP valószínűleg a két Magyarországot elítélő javaslatból az egyiket el fogja fogadni

Az EP valószínűleg a két Magyarországot elítélő javaslatból az egyiket el fogja fogadni

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese hétfői budapesti sajtótájékoztatóján ismertette, hogy az EP valószínűleg a két, Magyarországot elítélő  javaslatból az egyiket el fogja fogadni.

A néppárti tervezet is kritikus, ugyanakkor olyan véleményeket és felszólításokat rögzít, amelyeknek a magyar kormány ma is megfelel – ismertette Gulyás Gergely. Hozzátette: a kormány párbeszédet folytat az Európai Bizottsággal és rendre a kompromisszumos megoldást keresi. A baloldal javaslatát  Magyarország elleni nyílt támadásként értékelte, ugyanakkor jelezte, hogy annak sincs semmilyen “kötő ereje”.

Tudomásul kell venni azt is, hogy aki magyar részről támogatja a 7. cikkely elfogadását, a szavazati jog elvonására, felfüggesztésére irányuló mechanizmust, annak utána itt a választók előtt kell elszámolnia – szögezte le a Fidesz alelnöke.

Bármilyen határozatot fogad el az Európai Parlament (EP) a hét közepén, Magyarország nem kíván változtatni a migrációról képviselt álláspontjánjelentette ki Gulyás.

 

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Rezeda: A trójai faló

Tényleg, szó szerint egészen köldökig leesett állal ül az ember a telekép előtt, és guvadt …