Home / HÍR / Az LMP szerint a Fidesz uralkodói bánásmódban részesíti Csányit és Mészárost

Az LMP szerint a Fidesz uralkodói bánásmódban részesíti Csányit és Mészárost

A Fidesz súlyos milliókat osztott ki a Vidékfejlesztési Program keretében az ország leggazdagabb embereinek: a Miniszterelnökség támogatásra szorulónak ítélte Csányi Sándor és Mészáros Lőrinc családtagjait is. Az LMP szerint a kormány magára hagyta a magyar vidéket, és milliárdosoknak udvarol: a kivételezetteknek nagyon sokat juttat a közös forrásokból, miközben az ország többségének nem ad szinte semmit.

Az Európai Unió azért hozta létre a vidékfejlesztési támogatások rendszerét, hogy a tagállamok megelőzzék a vidéki népesség elvándorlását, és vonzó életkörülményeket teremtsenek. A Fidesz viszont úgy gondolja: az állami támogatások a milliárdosok zsebében vannak a legjobb helyen. 2016-ban Csányi Sándor családja több mint 70 millió forintot nyert el agrár-környezetgazdálkodási pályázaton, de nem csak az ország leggazdagabb embere járt jól: a “nemzet gázszerelőjének” cége és családtagjai is több mint 410 millió forinthoz jutottak.

Amíg Nagy-Britanniában az uniós támogatások legnagyobb haszonélvezője a királyi család volt, Magyarországon a Csányi és a Mészáros család van hasonlón kivételezett helyzetben.

Fotó: Puskás Akadémia

Szerző: Huppa.hu, MTI, MTI OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Rezeda: A trójai faló

Tényleg, szó szerint egészen köldökig leesett állal ül az ember a telekép előtt, és guvadt …