Home / HÍR / Az M3-ason úgy sétált keresztül a medve, hogy senkinek nem tűnt fel

Az M3-ason úgy sétált keresztül a medve, hogy senkinek nem tűnt fel

Tempósan halad a napok óta gyalogló medve, pénteken a déli órákban a Csongrád megyei Dóc alatt bóklászhat. Itt követik őt tisztes távolból a szakemberek – írja a HVG.

Kiss Mónika, a Kiskunsági Nemzeti Park kommunikációs munkatársa is a helyszínen van, szerinte nem is nagyon lehet negyven méternél közelebb kerülni a mackóhoz, mert az a bozótosba húzódik.

A szakemberek folyamatosan egyeztetnek, hogy mit is tegyenek a medvével, de egyelőre pusztán követik, nem szándékoznak altatólövedéket kilőni rá. Mivel a természetvédelmi területen, ahol most a Tisza mentén folytatja az útját a mackó, minden irányban autópályák vágják el a medve útját pár kilométeren belül (nyugatra az M5-ös, délre az M43-as, keletre a 47-es négysávos út található) sztrádák kereszteznék az útját, az is elképzelhető, hogy útlezárásra is sor kerülhet. Bár Kiss Mónika szerint az M3-as sztrádán például úgy sétált keresztül a medve, hogy senkinek nem tűnt fel.

Ha tovább baktat Szerbia irányába, eléri az országhatárt – és a kerítést… Románia felé csak úsznia kell, másznia nem.

A fotó illusztráció!!!

Szerző: hvg
Forrás: HVG.hu

Olvasta már?

Megduplázza a kormány a kárpátaljai szociális csomag keretét

A jelenlegi feszült diplomáciai és bizonytalan ukrajnai gazdasági helyzetben szükségessé vált az eddigi támogatások növelése …