Home / HÍR / Az MKB Bank rágalmazás miatt feljelenti a Magyar Nemzetet

Az MKB Bank rágalmazás miatt feljelenti a Magyar Nemzetet

Rágalmazás miatt büntető feljelentést tesz az MKB Bank Zrt. a Magyar Nemzet hétfői cikke miatt.

A Magyar Nemzet a Gyémánttá vált “alkotmányos költség”, magyar védett tanú Amerikában cikkében azt írta, hogy 3-4 milliárd eurónak, ezerháromszázmilliárd forintnak megfelelő összeg szivároghatott ki Magyarországról, amely a kormánypárti politikusok részére a nyertes uniós pályázatok után visszaosztott jutalék lehetett. Az FBI-nak az írás szerint az a gyanúja, hogy az összeget jellemzően az MKB-ból, esetenként pedig más, a kormány által ellenőrzött magyar bankokból vették fel. A tranzakció készpénzben történhetett, alkalmanként néhány millió eurós összegben – írta a Magyar Nemzet.

Az MKB 99,99 százalékos tulajdonosa a magyar állam.

Az MKB Bank a sajtóközleményében alaptalan rágalomnak nevezi a napilap állítását, amely súlyosan sérti a pénzintézet üzleti jó hírnevét.

Hangsúlyozták, hogy az elmúlt három évben, szigorúan ellenőrzött, többségében intézményi ügyfelek mintegy 18 milliárd forintot vettek fel a kirendeltségeikben 250 ezer eurót meghaladó egyedi készpénzes kifizetés keretében.

A bank megfelel az Európai Unió negyedik pénzmosás megelőzési Irányelvének – hangsúlyozta az MKB Bank hozzátéve: a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény, és ahhoz kapcsolódó rendeletek szerint járnak el.

Kapcsolódó cikkeink:

Mi lett az MKB-s műtárgyakkal? Magyaráz a bank

Fideszes pártbankrendszer elé nézünk

Matolcsyék lefejezték a teljes MKB-vezérkart

 

 

 

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Elfogadták a Sargentini-jelentést visszautasító határozatot

Megszavazta a parlament a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló, a …