Home / HÍR / Az MNB egy kínai egyetemmel szándékozik együttműködni

Az MNB egy kínai egyetemmel szándékozik együttműködni

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá kedden a Magyar Nemzeti Bank a pekingi Csinghua Egyetemmel – közölte a jegybank honlapján.

A tájékoztatás szerint a felek többek között közös kutatói hálózat kialakításában, diák- és oktatói csereprogramok létrehozásában, illetve konkrét pénzügyi és üzleti programok elindításában állapodtak meg. A közlemény szerint a Kínában első helyen számon tartott, a nemzetközi ranglistákon pedig rendszeresen az első negyven helyezett között jegyzett egyetemmel kialakított kapcsolat eredményeként a magyar jegybankkal partnerségi viszonyban lévő hazai felsőoktatási intézmények előtt is megnyílhat a lehetőség a távol-keleti ország felé. A Csinghua Egyetem többek között olyan intézményekkel alakítottak ki közös programokat, mint a Cornell University, a MIT Sloan School of Mangement vagy a Columbia University – olvasható a közleményben.

A Csinghua Egyetem közgazdaságtudományi és pénzügyi karát a kínai jegybank, a People’s Bank of China alapította 2012-ben.

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

A KKM bekérette a spanyol nagykövetet, Szijjártó beszólt az ENSZ-nek

Bekérette Spanyolország budapesti nagykövetét szerdán a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a spanyol külügyminiszter Magyarországot bíráló …