Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Az Oszter Sándor-projekt – így él egy magyar dzsentri?

Az Oszter Sándor-projekt – így él egy magyar dzsentri?

Az Oszter-család menetelése a médiában megér egy misét. Hol arról cikkeznek, hogy kiszárad miatta egy tó, hol meg arról, hogy a házaspár túl nedvesen tartja a torkát… Mondhatni, rászálltak, mint a NAV Győzikére. Mindenesetre érdekes, hogy annak ellenére sem tűnik visszafogottnak a család viselkedése, hogy nem kifejezetten jó színben tűnnek fel a tudósításokban.

2014-ben történt, hogy Oszter Sándor tökrészegen lezúzta a MOM Park mélygarázsát, sőt a plázában is úgy viselkedett, hogy rendőrt hívtak rá. A védekezése filmszerű volt, leginkább egy Rejtő-adaptációban képzelhető el:

Azt mondja, a plázába érve egy “kedves úr” átadott neki díszzacskóban egy üveg pálinkát, mire ő hirtelen 8-10 felesnyit lehúzott belőle a nagymamája tanácsára, a vérnyomását kezelendő. (Forrás: 444)

2016-ban megint felbukkant a neve: október elején vádat emeltek ellene és társai ellen befolyással való üzérkedés miatt. Az ügyész álláspontja szerint a színész és a többi vádlott egy szökésben lévő bűnözőtől több tízmillió forintot csalt ki segítségnyújtásért cserébe. Akkor azt nyilatkozta, hogy egy nemzetközi csaló visszaélt a nevével, így keveredett bele az ügybe. Aztán kiderült, hogy az ügyben érdekfeszítő telefonbeszélgetéseket rögzített titkos lehallgatás során a nyomozó hatóság, erről a Magyar Nemzet számolt be. Az első tárgyaláson egyébként nem jelent meg. A másodikon már igen, és azzal érvelt, hogy amikor a vádlottal beszélt telefonon, be volt rúgva:

“Abban az időben sokat it­tam, nem tagadom, elképzelhető, hogy akkor hívott telefonon, amikor már po­haraztam.” (Forrás: NLC )

Akkor azt írták, hogy ha bebizonyosodik, hogy Oszter Sándor bűnös, akár nyolc év börtönt is kaphat. A per folytatódik.

És akkor itt van ez a tó-ügy is.

Néhány hét alatt a semmiből több ezer köbméteres tórendszer épült Oszter Sándor diósjenői kastélya mellé – az engedélyek szerint vizes élőhely rekonstrukciója zajlik. A beruházás körül számos homályos mozzanat van, de az elég biztos, hogy a projekt súlyosan veszélyeztet egy másik vizes élőhelyet, az évszázadok óta itt lévő Jenői-tavat. (Forrás: Átlátszó)

A cikkben szerepel az is, hogy soha nem firtatta senki, milyen forrásból lett milliárdos értékű vagyon gazdája a Kossuth-díjas színész. Saját magyarázata szerint az 500 nm alapterületű lóistállós, antikbútoros, cselédházas kastélyt 25 év kemény munkájával hordták össze a feleségével, aki szintén nyugdíjas. Hogy nem egyszerű az egész történet, tehát, hogy sokkal több van benne, mint egy kerti tó kiásása, arról az is tanúskodik, hogy az Átlátszó egy komoly céges hátteret vázolt fel, sőt, arra is következtetni enged, hogy a diósjenői önkormányzatnál sincs minden rendben.

“Akár így, akár úgy, Oszter saját jogán is számíthat befolyásos pártfogókra. Azon az elhíresült vadászaton, ahol Lázár János táncoltatta meg a feleségét, Oszterné Donatella Failonit, a dzsentroid allűröktől kevéssé idegenkedő Oszter maga is jelen volt.”

S ha már a hölgy is szóba került… Nemrég háromszázezer forintra büntette az ügyészség Oszter Sándor feleségét, Failoni Donatellát – tudta meg a Blikk. A zongoraművészre a februá­ri ittas vezetés rótták ki a pénzbírságot, jogosítványát pedig még mindig nem kapta vissza.

“Ennyit kell fizetnie a zongoraművésznek – árulta el a lapnak egy neve elhallgatását kérő bennfentes.”

Kétségünk sincs afelől, hogy az Oszter-projektnek még nincs vége, hiszen a per megy tovább, és a száraz tónak nedves partján is fognak még kuruttyolni a békák.

Fotó: STORY FB

Szerző: Huppa
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Csodavárás Magyarországon

A Magyar Csoda olyan, mint a fata morgana egy olyan légköroptikai jelenség, amelynek során a távoli …