Home / HÍR / Az történik majd a Római-parttal, mint Óbudával…

Az történik majd a Római-parttal, mint Óbudával…

A mobilgáttal járó környezetrombolás hasonló módon pusztítaná el a Római-partot, mint ahogy a Kádár-rendszer pártbürokratái nyom nélkül tüntették el Óbuda hagyományos kisvárosi jellegű magját, paneldzsungelt építve a helyén – írja közleményében a Duna Charta Egyesület, amely hangsúlyozza, hogy nem tartozik a kormány és a Fidesz munkáját zsigerből támadó civil szervezetek közé.

Nyílt levelükben arra kérik Tarlós Istvánt és a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti tagjait, hogy a Római-partra tervezett mobilgát engedélyeztetési folyamatát függesszék fel.

A Római-part évszázados hagyományú környezeti–kulturális érték, amely növeli a város sokszínűségét. A Római-part a Budapesten élők pihenését és rekreációját szolgálja. A mobilgát megépítése nem csak a partszakasz ligeterdeit és a fövenyes partot pusztítaná el, de felszámolná a római-parti vízisport életet, csökkentve ezzel az Alaptörvényben biztosított egészséges környezethez és a testi és lelki egészséghez való jogot. A part feltöltése, a ligeterdő kivágása, az árterület csökkentése ellentétes a Víz Keretirányelvvel.

A Duna Charta kéri tehát a főpolgármestert, hogy a mobilgát építésében érdekeltek véleménye mellett hallgassa meg a civilek, és a közelmúltban megnyilatkozó neves vízügyi szakemberek álláspontját is, és ne állja útját, hogy Budapest lakossága népszavazáson nyilváníthassa ki véleményét.

Ha nem tudnád követni, a Maradjanak a FÁK a Rómain csoport legóval magyarázza el, hogy mi a gond a Római-parti gáttal

Szerző: Huppa.hu, MTI, MTI OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

POST IT: Két év alatt 118 millió forintot csorgattak át a POSZT vezetői a saját cégükbe

Nemrég hír volt, hogy három évre megújították a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) vezetésének mandátumát. …