Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Az újságírók meg akarták tudni, miért tiltották le Alföldi darabját Pécsett….

Az újságírók meg akarták tudni, miért tiltották le Alföldi darabját Pécsett….

A Népszava újságírói megkeresték a Zsolnay Kulturális Központ vezetőjét, Vincze Balázst. A kiszivárgott hírek szerint ugyanis Vincze adott utasítást munkatársainak az előadás lemondására, így tőle vártak volna magyarázatot, ám a Harangozó-díjas táncművész nem vette fel a telefont és nem válaszolt az sms-re sem.

Vincze egyébként nem először hozott politikai színezetű döntést kulturális kérdésben. Márciusban a Zsolnay egyik házában szeretett volna fórumot tartani az Emberség Erejével Alapítvány (EEA), ám Vincze nem adta a civil szervezetnek bérbe az épületet. A szervezetet Pécs fideszes többségű közgyűlése a múlt évben nem kívánatosnak minősítette a városban, mondván: az EEA dönt annak a 140 millió forintnak a kiosztásáról, amivel Soros György egyik alapítványa idén 111 dél-dunántúli egyesület működését támogatja.

Vincze akkor a Népszava kérdésére azt válaszolta, hogy nem a városvezetők utasítására mondott nemet az EEA rendezvényének befogadására, hanem saját akaratából, ugyanakkor elismerte, döntését befolyásolta a városi közgyűlés állásfoglalása, hisz a Zsolnay az önkormányzat intézménye.

Arról nem tudni, hogy a város fideszes irányítói az önkormányzat intézményei számára megtiltották-e az ellenzéki gondolkodású művészek produkcióinak befogadását, vagy van-e olyan tilalom, ami személy szerint az Alföldi Róbertet szerepeltető előadásokra vonatkozik.

Szerző: Balogh Gyula, Ungár Tamás
Forrás: Népszava Online

Olvasta már?

Mimagyarok, szabharc: Orbán Viktor levelet írt lengyel barátjának

Orbán Viktor Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőhöz intézett levélben köszöntötte a lengyel népet a függetlenség visszaszerzésének …