Home / HÍR / Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza közleménye

Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza közleménye

Változtatás nélkül közöljük.

A közelgő magyarországi választások okán az egyház hasznosnak tartja felidézni hosszú idők óta megfogalmazott álláspontját, mely a világ minden országára vonatkozik, ahol az egyház működik.

Az egyház küldetése az, hogy Jézus Krisztus evangéliumát prédikálja, nem pedig az, hogy politikusokat válasszon meg. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza pártpolitikai kérdésekben semleges álláspontot foglal el.

Nem támogat, nem népszerűsít és nem is ellenez politikai pártokat, jelölteket vagy politikai programokat. Nem kívánja előírni tagjainak, hogy melyik jelöltre vagy pártra adják le szavazatukat. Nem törekszik arra, hogy irányítsa vagy utasítsa a kormányzati vezetőket.

Ugyanakkor arra buzdítja tagjait, hogy tájékozódjanak a közéleti kérdésekről, és szavazzanak a választásokon. Elvárja tagjaitól, hogy tájékozott és udvarias modorban vegyenek részt a politikai folyamatokban, tiszteletben tartva azt tényt, hogy az egyház számos különféle háttérrel és tapasztalattal rendelkező tagból áll, akiknek pártpolitikai kérdésekben eltérő véleménye lehet.

Pártpolitikai semlegessége mellett az egyház intézményként jogot formál arra, hogy véleményt nyilvánítson olyan ügyekben, amelyek meggyőződése szerint jelentős társadalmi vagy erkölcsi következményekkel járnak, vagy amelyek közvetlen kihatással vannak az egyházra.

Illusztráció innen

A magyarországi mormonokról meg itt

Szerző: Huppa, MTI, OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Dinamitos halászat

Kérem, annyi baja volt a valódi sajtónak a héten, hogy nem értünk rá az álsajtóval …