Home / VÉLEMÉNY / VÉLEMÉNYY - KÜLFÖLD / Barak László: Lehet most már akkor kurvamagyarozni is?

Barak László: Lehet most már akkor kurvamagyarozni is?

„Megöl bennünket a korrektség“, (értsd, politikai korrektség) jelentette ki pártja hétvégi tisztújító kongresszusán a kormányfő, Robert Fico.

Lehet most már akár kurvamagyarozni is?

Fotó: aktuality.sk

Ez magyarul annyit jelent, hogy Szlovákia EU-elnökségének lejártával minálunk is elkezdődhet a közéleti anyázás megint.

Lehet cigányozni, niggerezni, büdösarabozni, migráncsozni, zsidózni, köcsögözni. És bizony akár kurvamagyarozni is, ha éppen úgy gondolja hasznosnak egy-egy mindenekfölött sikerorientált szlovák politikus.

Ezt jó lesz megjegyeznie annak „ a nagyérdemű közönségnek“, amely túlnyomórészt igenis fogékony az efféle virtusra.

Holott soha, senki sem lehet abban biztos, hogy épp ő nem kerül majd célkeresztbe. A szopóágra nevezetesen!

Robert Fico per pillanat a sajtó embereit meg a cigányokat választotta aktuális ellenségnek.

Előbbieket azért tartja veszélyesnek, mert rendszeresen a körmére nézhetnek és világgá körtülhetik, hogy álljon meg a menet, mert farka van a menyasszonynak… A cigányokat meg nyilván azért húzta elő jelképes cilinderéből, mert azok eredendő elesettségük és évtizedek óta tartó tudatos állami elhanyagoltságuk miatt általában is közutálat tárgyai a plebsz köreiben.

Elvégre a politikai osztály által lenézett, legfeljebb hatalomtechnikai eszközként használt primitíveknek is kell valami konc, kell valamit, valakiket utálniuk, nemde?

És ha már így van, vajon nem zsír a kizárólag haszonszerzésre hajtó politikusoknak, ha a cigányok viszik el helyettük a balhét?

Történik mindez Robert Fico szerint azért, mert az eddig oly „korrekt” politikusok nyakán – mármint az övén is – egyre tolakodóbban ott liheg a szlovákiai szélsőjobb.

Konkrétan Marian Kotleba politikusnak álcázott csürhéje, amit a gyűlöletkeltés, konkrétan az újnáci lózungok és cselekmények varázsoltak be a szlovák parlamentbe.

Hát nem pofonegyszerű a képlet? A politikai korrektségnek úgyis annyi, acsarkodjunk ugyanúgy, sőt, mint a büdösszájú újnácik. És majd nulla perc alatt beállnak mögénk megint az általunk eddig hülyére vett, meglopott,  viszont eleve gyűlölködésre hajlamos tömegek.

Anélkül, hogy az állami vályúnál tülekedő, könyöklő telhetetlen embereink között rendet vágnánk!

A szellem tehát ki lett eresztve a palackból most már megint. Szlovákiában is, méghozzá hivatalosan.

A probléma mindezzel „minimum“ annyi, hogy az egyelőre még viszonylag normálisan működő sajtón kívül vajmi kevesen rázzák ezért a lármafát. Ami pedig még szomorúbb dolog, az ország ez idáig egyik legkorrektebbnek tűnő politikusának, Andrej Kiska államfőnek sem az esett le a Smer SD hétvégi kongresszusa kapcsán, hogy újabban rövid udvarral és hosszú ostorral fenyegette meg Fico ott a médiát meg a cigányokat… Pedig Kiskának tudnia kell:

soha, sehol nem a (politikai) korrektség öl(t), hanem elsősorban az állami szinten szított ellenségkeresés és -gyártás meg a gyűlölködés!

Szerző: Barak László
Forrás: Parameter

Olvasta már?

Ardamica Zorán: Kinyalhatják

A szlovák belpol posványt a napokban két dolog kavarta fel. Kicsit. Fotó: Pluska Az egyik …