Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Bártfai Imre: Én leszek Soros!

Bártfai Imre: Én leszek Soros!

Épp, miután kikerültek az új, éppen aktuális Soros-plakátok (ez hányadik generáció is, a harmadik?) a külföldi főnökömmel beszélgettem. Kint az ablak előtt ott vicsorgott kék háttérben Belzebúb, minden magyarok ellensége.

Ha az én országomban tennének ki egy ilyen plakátot valakivel, hogy ő mindenért a felelős, én repülőgépre szállnék és elmennék. Mielőtt én kerülök arra a plakátra – mondta a főnököm.

Még odakerülhetsz, ha így beszélsz – vicceltem el a dolgot. De aztán jött a megvilágosodás. Hiszen én is lehetnék azon a plakátképen!

Igen, én. Én is lehetnék a soros Soros. Ez egy új, még betöltésre váró, zsíros állást jelent!

Lássuk csak, miért.

Egyfelől én fiatal vagyok. Még hosszú évtizedekig fenyegethetek a plakátokról. A kormányt valós értékén mérem, tehát mondhatjuk, hogy nem esne nehezemre kellemetlen állításokat megfogalmaznom róla.

Soros-tervet nem írok, terrorista betelepítést nem szervezek, de hát a valódi Soros sem tesz ilyet. A munka ellátásához mindenem megvan. Kivéve a vagyont. Itt lép be a kormány. Nekik kell kistafírozniuk, hogy Amerikában élhessek, viszonylag gazdagon (ott drága az élet!) és onnan fenyegethessem az egész európai civilizációt a fideszes videókban. Például úgy, hogy én azt mondom: a kormány korrupt, csal, hazudik – és utána megcáfol valamelyik jó képességű propagandarobot. Majd a polgárok végrehajtják a tízperces gyűlöletgimnasztikát.

Azért is kell Amerikában élnem, hogy biztonságban lehessek. Ma amúgy is divat gyűlölni az USA-t, talán épp azért, mert még nem szállt meg minket. Akik már megszálltak minket, azokat nem divat gyűlölni, ki érti ezt…

Természetesen ehhez pénz kell. Sok pénz. Azt hiszem, nem lesz gond megszerezni (bazinga!) és azért annyira nem is kell gazdagnak lennem, mint az igazi Soros Györgynek. Emellett ezt úgy kell tekinteni, mint egy befektetést a (párt)jövőbe. (Országjövővel jelenleg nem kell számolnunk.) Választások csak lesznek még, és hát kell egy főellenség.

Nem idézek jelentősebb műveket, mert azok már nem olyan fekete-fehérek, mint a magyar politikai élet, és értelmezéstanilag nálunk most nem keresett képességeket igényelnek. Nem kellene félnem: az olyan „külpolitikai szakértők” akik ma viszik a szót, kamuvégzettségükkel, kamutudással, de nagyon valódi szolgalelkűséggel, biztos nem lepleznének le. Sőt, még teljesebb meseciklust írnának a produkcióm köré, úgyhogy ki se látszanék az óperenciás tengerből.

Hazánk közkedvelt politológusa, Nyilvánvaló kapitány pedig kielemezné a helyzetet: ha nem is így van, de politikailag használható is lehet! A bevándorlás, az iszlám valóságos problémák is lehetnek. (Ha nem is a jelenkori Magyarországon.) Még jó, hogy nem folytatunk valós vitát róluk. Vitatkozzunk inkább a Darth Vaderrel és Plutó-Gyurcsánnyal együtt kerítést vágó Szél Bernadettről.

Vannak persze veszélyek is a karriertervem kapcsán. Ha egy napon a magyar polgárok jelentős része elkezd aggódni az oktatás, az egészségügy, a korrupció, a népképviselet vagy akárcsak a politikai jó modor miatt, könnyen lehet, hogy rövid úton kirúg a munkáltatóm. Ha az ember ugyanis nem rajzfilmben él, nem fél a rajzfilm-gonoszoktól. Onnantól a Soros-terv odakerül a Halálcsillag vagy a Szauron gyűrűje mellé. Lehet ezt is ki kellene próbálni. Mint Edvárd királynak a széklábat, amikor csak az volt kéznél, a szír asszasszin meg jött. De egyelőre nem sok esélyt látok erre.

S hogy mit csinálnék ebben az állásban, ami valljuk be, nem igényel sok időráfordítást? Talán írnék pár könyvet a Nyitott társadalomról.

Az itthon mostanában úgyis hiánycikk lesz.

Szerző: Bártfai Imre
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Cserpes Tamás: Revízió a lábszag ellen

Ezzel az alkotmány-revízióval, illetve kényszeres alaptörvény módosítgatással, a jó fene se tudja mi a keresztneve, …