Home / HÍR / Béke vagy te sport – és elég sok pénz is az oligarcháknak

Béke vagy te sport – és elég sok pénz is az oligarcháknak

A vizesvébé két hete alatt ismét nagyon hálás dolog volt magyarnak, magyar szurkolónak lenni. A rendezvénynek már vége, de úgy tűnik, hogy a Fidesz továbbra is ugyanúgy talicskázza saját haverjainak a közpénzt a vébé ürügyén, mint ahogy tette ezt a vébé előtt – írja közleményében az MSZP.

A Magyar Nemzet írta meg, hogy a Fidesz belső köreihez – konkrétan Szijjártó külügyminiszterhez – közel álló Kuna Tibor 230 millió forintért forgat videót a vizes vébéről. Igen, ez ugyan az a Kuna Tibor, aki milliárdokért vihette a teljes vébé kommunikációját. De úgy tűnik, abban nem volt benne a videó készítés utólag. Ez az összeg nagyobb, mint amennyit egy átlag magyar család egy egész élet alatt megteremt.

Másik, szintén sporttal kapcsolatos – 444.hu által kiszúrt – hír, hogy egy sunyi költségvetési módosítással újabb 13 milliárd forintot ad a kormány stadionokra – azt egyelőre még nem tudni, hogy közvetlenül Mészáros Lőrincnek utalják-e a pénzt, vagy kap belőle más is.

A két példa kiválóan mutatja be, hogy két világkép áll itt egymással szemben: a Fidesz a sportot arra használja, hogy saját oligarcháit gazdagítsa meg belőle, és teljesen fölösleges, drága presztízsberuházásokba ölje a pénzt. Ezzel szemben mi azt gondoljuk, hogy a sportfinanszírozás középpontjában a fiataloknak, az utánpótlásnak és a tehetséggondozásnak kellene állnia.

***

S akkor még nem sejtették,  a vizes, illetve a masters-világbajnokságot szervező Bp2017 Kft. jelentősen megemelte a vébé rendezvényszervezésre vonatkozó szerződésének összegét. Ezt az Index írta meg, és hogy, hogy nem, a cikkben ismét felbukkan Kuna Tibor neve.

Szerző: Huppa.hu, MTI, MTI OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szijjártó megint beleszállt Ukrajnába

Ukrajnáról bebizonyosodott, hogy az egyik leginkább féltve őrzött európai értéket, a kisebbségek védelmére vonatkozó jogszabályt …