Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Béla bácsi karrierje

Béla bácsi karrierje

Igen, ki tetszettek találni, megint a mi Bélánk, Pécsről, megint Egres Béla áll a porondon, a reflektorok kereszttüzében, őrá szegeződnek a tekintetek, neki szól a gitár, neki pereg a dob, neki gyúlnak a fények és én is neki írom a dalt – Béla bácsi ugyanis szintet lépett a “Politika” nevű szerepjátékban. Régi bohóca ő a magyar jobboldali közéletnek, de most, most… történt valami.

énkicsipónimÉspediglen az történt, hogy életében először mintha komolyan vennék. Előre szólok, ebben a kis krónikás énekemben sok lesz az idézet, hosszú is lesz emiatt, de érdemes elolvasni Béla bá bölcsességeit, mert meglehet, holnaptól ez lesz a hivatalos vélemény. Érdemes, még akkor is, ha tudjuk, hogy megszámlálhatatlan politikai csetlése-botlása során nincs az a tévedés, amit el ne követett volna. Azzal kezdte a karrierjét ez a mi Egres Bélánk Pécsről, hogy fociultrákkal fenyegette meg a tüntető diákokat, még 2013 februárjában. Ugyan elő is fordulhatott volna egy támadás, csak sajnos az ultrák tudta nélkül tette baljós ígéreteit, így azok elhatárolódtak tőle. Annak dacára, hogy Egres mester akkor már a Jövő Generációja Egyesület elnöke volt, és bőszen kiállt a kötelező katonai szolgálat bevezetése mellett, mindkét nem számára, a diploma kiadását házassághoz és legalább egy gyermekhez kötötte volna, lajstromot akart vezetni a Hallgatói Hálózat tagjairól és nyilvántartást a küzdősportokban járatos diákokról, egyáltalában, ahol elhangzott az a szó, hogy ifjúság, ő azonnal megjelent és ő lett a borneói Fahéj Tanya intézője, vagyis Buzgó Mócsing. Természetesen a kormány politikája mellett buzgólkodott, erős túlzásokba esvén, például szervezett békemenetet Pécsre a CÖF tudta nélkül, élt vissza a Fidelitas nevével, és bukott le, minönkéntes besúgó. Egyszóval, “ipar ember”, ahogy Kolozsvárott mondanák, nincs nyugovása, éjjel-nappal a Haza üdvén jár az esze.

Néha pihenhetne is.

Az megint más kérdés, hogy az önkéntes szorgoskodást eddig senki sem vette komolyan, nem kapott érte egy petákot sem, no, de majd most… Pedig a múltkor már annyira elkeseredett, hogy le is tagadta az Origónak, miszerint ő lenne a hír szereplője, azt állította, valamelyik ismerőse hackelhette meg a fiókját. Hogyne, persze – egyszer talán. De két éven keresztül, folyamatosan? Az már büntetőjogi kategória lenne, habár az egyszeri hackelés is az. És miért nem jelentette? No, mindegy, ne tegyük fel neki ezeket a tapintatlan kérdéseket most, mikor a Siker kapujában áll.

Mert bizony, úgy néz ki, végre felfigyeltek rá hivatalos helyen is. De menjünk csak sorban. Ugye, a Nemzeti Pedagóguskar összeállított egy olyan etikai kódexet, ami már ötven évvel ezelőtt is röhejes lett volna, többek között a tanerők ruházatát és magánéletét is alaposan szabályozni kívánja – és ez nagyon nem tetszik a tanerőknek. Ami érthető. Ezért aztán a pedagógusok aláírásokat gyűjtenek a Petíciók.com oldalon, hogy tiltakozzanak a vérlázító kódex ellen. Idézzük ennek a tiltakozásnak egy bekezdését:

“A vitára bocsátott dokumentum tele van tetszőlegesen értelmezhető kifejezésekkel, meghatározásokkal (hivatásunk méltóságának megfelelő viselkedés, az öltözködéssel, viselkedéssel kapcsolatos általánosságok), a személyes szabadságjogokba ütköző követelményekkel, (jelentési kötelezettség, viselkedési elvárások), s egyéb olyan megfogalmazásokkal, melyek teljesítése életidegen a XXI. század iskolájában.”

Nos, ez idáig korrekt és demokratikus: a Pedagóguskar állami támogatással oktrojál, a pedagógusok a törvényes keretek között tiltakoznak, minden rendben van, meglátjuk, ki győz. Kinek lehetne ez ellen kifogása?

El tetszettek találni. Egres Bélának. Aki ugyan nem pedagógus, hanem egyszerű, kétkezi szexshop-tulajdonos, de talán épp ezért vannak olyan kristályosan tiszta fogalmai az erkölcsiségről, mint keveseknek. Lássuk az ő hozzászólását a petícióhoz:
Béla bá kicsiny boltja
“Nem tisztelt petíció szerzők!

Egres Béla vagyok a JGE elnöke!

Az etikai kódexben foglalt követelmények maximálisan vállalhatóak! Sőt ki kellene terjeszteni a diákokra, de egészében a hétköznapi emberekre is.
Jelenleg az oktatási rendszer maga a fertő! Egy erkölcsös keresztény magyar embernek eszébe nem jutott volna az etikai kódexet bírálni, sőt további szigorításokat eszközölt volna. Jelenleg válságos időket
élünk, ezért az országnak nem lezser egyéniségekre, hanem haza szerető erkölcsös és dolgos állampolgárokra van szüksége! Az egyéniségnek és a magamutogatásnak jelenleg nincs helye!
Aki tanárnak áll az a hét hét napján és a nap 24 órájában tanárként kell viselkednie hogy például szolgáljon a következő nemzedékeknek akiknek feladat, hogy szorgos munkával az országot szolgálják.
Egyesületünk az elmúlt napokban hivatalos levélben kereste meg Balog Zoltán az emberi erőforrások miniszterét.
Kezdeményeztük, hogy a tanárok etikai kódexét tovább szigorítsák, sőt terjesszék ki a diákok életére is.
Mind a tanárok mind a diákok számára tiltsák meg a rövid ruházat viselését, ne csak az oktatási intézményekben, hanem az utcán és nyilvános helyeken is! A rövid nadrág, rövid szoknya, szandál rövid újjú ruházat a magamutogatás és erkölcstelenség szinbólumai, melyekre egy keresztény országban nincs szükség.
Tegyék kötelezővé nők számára a hosszú bokáig érő szoknyát és csukróig érő ruházatot.
Férfiak részére tegyék kötelezővé a hosszú nadrágot, hosszú újjú inget, pólót és a zárt cipőt.
Férfiaknál a maximális hajhossz 3 centiméter, nőknél a minimális hajhossz a vállig érő haj legyen. Amelyik nőnek ennél rövidebb haja van annak tegyék kötelezővé a fejkendő viseletét!
Hasonló előírás vonatkozzon az oktatási intézményekben tanulók számára!
Az iskolák nagy részében télen a fűtés megoldott, nyáron a melegben a légkondíció készülékek beszerzésére is meg van a szükséges keret. Nagyon sok iskola azért küzd a fűtésszámla és más rezsi költségek kifizetésével mert az iskola vezetése sikkasztott. Ez főleg azokra az iskolákra vonatkozik, ahol az intézmény vezetőségét még 2010 előtt nevezték ki.
apáca2Az oktatási intézményekben tanuló hallgatók és tanárok részére tiltsák meg a kocsmák és szórakozó helyek látogatását!
Moziban is csak a katolikus Egyház által ajánlott művészfilmek megtekintését engedélyezzék.
Tiltsák meg a diákok és tanárok részére az élettársi kapcsolatot és csak a házastársi együttélés legyen megengedett.
Ez a petíció csak az erkölcstelenség támogatására jó és a tanári pálya megcsúfolása, mely ellen hivatalból tiltakozunk!

Akinek nem tetszik ez az életforma az ne tanuljon és ne tanítson! Egy utcaseprőtől és gyári munkástól maximális mértékben elfogadott az az életforma melyet eddig a diákság és a tanári réteg is képviselt. Nincs szükség alkoholista erkölcstelen kicsapongó és magamutogató álszent oktatókra akik ugyan ezeket az értékeket képviselik.
Egyesületünk hamarosan felveszi a ruházati  üzletek és divattervezők szervezetével a kapcsolatot, és kezdeményezni fogjuk a rövid ruházatok gyártásának és forgalmazásának a leállítását!
kezdeményezni fogjuk a petíció szerzőjének és aláíróinak a feleőségre vonását, munkakörükből való elbocsájtását és bizonyítványainak a visszavonását!

Tisztelettel: Egres Béla és Lovászi Fruzsina
Jövő Generációja Egyesület Elnökség -A tiszta és erkölcsös Magyarországért!
7633 Pécs, Kerényi Károly u. 2/b”

Kérem, én mondtam, hogy kicsit hosszú lesz, de legalább velős, mint egy palacsinta. Az egyházilag engedélyezett filmek is szépek, de a legszebbek a besorozott divattervezők lesznek, akik majd ingyen designolják, szakmányban a barátcsuhákat és apácafityulákat a jobb sorsra érdemes tanerőknek, akik azt vígan, ám hazafias méltósággal fogják viselni. Egres Béla meg világhírű lesz a Kerényi Károly utcában, Pécsett. De főleg a 2/b alatt.

No, bolond lukból bolond szél fúj, mondanánk erre, ez pont az ötvenhetedik hozzászólás a petícióhoz, sokat el nem ér vele Béla bá, kutya ugat, karaván halad. Cskahogy nem oda Buda!

Lássuk példának okáért a hatvankettedik hozzászólást:

“Látom a bolondok itt is megjelentek!

Nem írnám le a nevem, de az EMMI egyik alkalmazottja vagyok!
Balogh Zoltán valóban kapott a héten egy levelet Egres Bélától! Csongrádi Eszter meg a Péleusz nyelviskola egyik újjáalapítója. Guglizzátok be a neveket!
Ezzel a petícióval tényleg nem mentek semmire! Több tíz ezer munkanélküli tanár van az országban- sokan feketén vagy alkalmi munkában dolgoznak és sokan szívesen elmennének tanítani még ilyen mostoha feltételekkel is mert legalább a havi 100 ezret haza vinnék és be lennének rendesen jelentve!
Egy szóval Balog úr erre a petícióra tojik nagy ívben, ellentétben az ilyen Egres Béla félékre!
Rengeteg levél érkezik. A Jehova Tanúi is megkeresték már hasonlóval! -sőt ők indítottak itt egy petíciót is.
Ez a sok-sok elképzelhetetlen ötlet mely a 30-as évekbe repíti lassan vissza az országot bizony az ilyen Egres féléktől származik. És ezek az ötletek arra nagyon is jók, hogy gumicsontként elfedjék a valós problémákat. Tudják idefenn, hogy úgy sem lesz komoly ellenállás. A tanárok morognak egyett majd megpróbálják betartani az előírásokat. Amíg télen a tanárnő a hosszú szoknyában fagyoskodik se gondol arra, hogy az iskola összedől és ugyan ez igaz a tanárurakra akik májusban a 40 fokban izzadnak a hosszú nadrágban, ingben és fekete zárt cipőben! A diákok is le lesznek kötve a mindenapos énekkel és testneveléssel!

Ha hagyjátok a végén droidokat faragnak belőletek!
Gondoljátok át!”

No, itt a baj.

Ugyanis azt szerintem Balog páter is tudja, hogy sült bolonddal van dolga, tán nem is az első levelet kapja Baranya díszétől, csak míg máskor az episztolák és instanciák a papírkosárban kötöttek ki, most hasznuk vagyon.

Béla bácsi hivatkozási alap lesz, a JGE társadalmi tömegszervezet, az igaz, tudtommal csak két tagja van, mert három már veszedelmes anarchiát jelenthetne, a levél politikai tényező – így aztán Egres Bélából, a magyar jobboldal fogadatlan prókátorából még lehet is valaki. Ugyanis most az egyszer, véletlenül jókor írt egy levélkét, annak, akinek pont erre volt szüksége, a megfelelő talpat nyalta a megfelelő időpontban. Vár rá a siker, a pénz és a hawaii nők, csak az ő jachtjára vár a tenger, de ha nem is lesz jachtja, lehet még legalább egy horgászladikja ezért a kis szolgálatért, amit öntudatlanul, de jókor tett.

Íme, a szorgalom elnyerte méltó jutalmát: aki éjjel-nappal buzgólkodik, nyal és nyal, bízvást számíthat arra, hogy egyszer csak a megfelelő alfél is nyelve ügyébe akad.

Jó ezt látni, az éltes harcos végre jutalmat kaphat majd, győzni fog, az igaz, hogy ez rajta kívül mindenki másnak borzalmasan rossz lesz, kínos, elviselhetetlen és igazságtalan, de ez Egres Bélát nem érdekli, neki a szexshopban komoly erkölcsi zsinórmértéke alakult ki, ahhoz ragaszkodik.

Ennél jobb már csak az lenne, ha elbukni látnánk.

Egyébként tiszteltetem Balog emberminiszter esze tokját, és javaslom, hogy nevezze ki Egres urat valóságos, belső és titkos vezérkari főtanácsadójának.

Megérdemelnék egymást.

 

Szerző: Szele Tamás
Forrás: Huppa

Olvasta már?

A nap híre, avagy az MTI szerkesztőjének is van humora

Áder János államfő kedden  kétnapos hivatalos látogatásra Litvániába utazik – tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal hétfőn …