Home / HÍR / Beljebb vagyunk azzal, ha Tarlós ismét bocsánatot kér?

Beljebb vagyunk azzal, ha Tarlós ismét bocsánatot kér?

A Liberálisok azt követelik, hogy a BKV-botrányok miatt is kérjen bocsánatot Tarlós István.

A budapesti főpolgármester egyszer már bocsánatot kért a Red Bull Air Race miatt okozott felfordulásért, azonban a BKV körüli botrányokért való felelősségvállalás még mindig várat magára. Tarlós István a légkondicionálók kérdését virágosztáshoz hasonlította, így mi is készítettünk neki egy csokrot azokból az ügyekből, amikkel a fővárosi közlekedést teszik napról-napra élhetetlenebbé – írják közleményükben.

1. A múlt héten kiderült, hogy felújított metrók helyett elraktározott orosz kocsikat kapott Budapest olyan áron, amiből évtizedekre biztosítani lehetett volna az új, modern állományt más gyártótól.

2. A BKV a jegyárak szinten tartásáért cserébe már évek óta megszüntette az utasok biztosítását az ő tudtuk nélkül. Több mint egymillió utas elől hallgatták el ezt a felelőtlen döntést.

3. A magyar buszgyártás csodáját, az elektromos buszt kivonták csupán két év futás után. Mindeközben beszerzési stop van, mivel a már megrendelt buszokat sem szállítják.

4. A 4-es metró beruházásának a félbehagyása miatt alacsony a forgalom a vonalon és az állomások területén álló üzletek négy éve üresek, mivel így senki nem akarja őket kibérelni.

A Liberálisok úgy vélik, a 4-es metró akkor lesz egyedül sikeres, ha az eredeti tervek szerinti távolságig kiépítik és a 3-as metrót is meghosszabbítják. A mai állapotában töredéke a forgalom a lehetséges szintnek.

A főpolgármester ne az Air Race miatt magyarázkodjon, hanem ezekre a problémákra adjon választ! – zárják kommünikéjüket.

Fotó innen

Szerző: Huppa, MTI, OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Fábián András: Széllel szembe nem lehet

Én azért most mégis megpróbálnám, az olvasó szíves engedelmével, megkísérelni a lehetetlent. Még akkor is, …