Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Berágott a CÖF a Magyar Nemzetre, de nagyon!

Berágott a CÖF a Magyar Nemzetre, de nagyon!

Először is ott volt az a díjátadó, amelyet mi sem hagyhattunk ki a hírfolyamunkból, annyira szép gondolatok voltak benne, hogy a könnyünk csurgott.

Aztán jött a Magyar Nemzet cikke, amelyben azt feszegették, hogy a CÖF tulképp lenyúlta a szellemi honvédelmet, hiszen ezzel a névvel egy alapítvány ad át díjat, amelyet Pethő Sándor leszármazottai hozták létre, hogy elismerjék vele a polgári oldal újságíróit. Ez egy teljesen korrekt, vádaskodások és túlzások nélküli írás volt.

Erre jött a CÖF közleménye, amely így kezdődik:

A Magyar Nemzet firkászai azt hazudták csekély számú olvasóiknak, hogy a CÖF-CÖKA ellopta tőlük és a Szellemi Honvédelem Alapítványtól az általuk 2014-ig átadott Szellemi Honvédelemért díjat Nézzük a tényeket, a Magyar Nemzetet egy oligarcha megvette és azóta pincsikutyaként vezetett pártjai hazugságait közvetíti félrevezető módon olvasóik felé.

Hiányzik egy vessző meg egy pont, de mindegy, nem is ez a lényeg.

A lényege az, hogy noha az eredeti díj 2004 óta létezik, a CÖF-CÖKA meg 2013 óta vívja a szellemi honvédő háborút. Ezzel a dátumkérdéssel szerintünk a dolog el is van intézve, de azért néhány mondatot kiemelünk, hogy jobban illusztráljuk a szellemi különbséget. Különös tekintettel a pongyola fogalmazásra és az esetenkénti helyesírási hibákra. A csúsztatásról már ne is beszéljünk…

A Magyar Nemzet ismét ki tudja hányadszor, pártpolitikai érdekből felületes újságírásával tovább szennyezte a valamikor patinás nemzeti érdekek mellett megjelenő lapot. Vádja átlátszó és hamis, annál is inkább, mert a szellemi honvédelem ideája közkincs, nem kisajátítható.

A Magyar Nemzet egyre fogyó renoméja és a közelgő választások miatt, támadja a CÖF-CÖKÁ-t. Ennek oka, hogy a Jobbik és az LMP mögül hiányzik a civil erő, az igazi szellemi honvédők közössége.

 

Szerző: Huppa.hu, MTI, MTI OS
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Elfogatóparancsot adtak ki Orbán macedón barátja ellen

Elfogatóparancsot adtak ki Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök ellen hétfőn, mert a politikus nem jelent …