Home / HÍR / Besöpörték: 72 milliáért hirdetnek a haveroknál

Besöpörték: 72 milliáért hirdetnek a haveroknál

Továbbra sem megy rosszul a kormány kedvenc médiaügynökségének. Most a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. és a Diákhitel Központ kötött velük szerződést. Az idén ezzel már 7,66 milliárd forint közpénz áramlott a céghez.

A kormányközeli I.M.G. Inter Media Group Kft.-vel kötött médiavásárlási szerződést a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF Zrt.). A cég 72 millió forintot fizet a kormányzati megrendeléseket sorra nyerő médiaügynökségnek – derül ki a hétfői Közbeszerzési Értesítőből.

A napokban egy ennél még nagyobb közbeszerzésen is eredményesnek bizonyult az I.M.G. A pénteki Közbeszerzési Értesítő szerint a Diákhitel Központ Zrt. is az I.M.G.-t bízta meg a kommunikációjához kapcsolódó médiatervezési és médiavásárlási, valamint az ehhez szükséges ügynökségi szolgáltatások ellátásával. A szerződés keretösszege 143,3 millió forint.

Az IMG bevétele és nyeresége a kormányváltás óta meredeken ível felfelé. Tavaly közel 9 milliárd forintos árbevétel mellett 361 milliós adózás utáni eredményt ért el a cég. Vélhetően az idén sem kell aggódniuk bevételeik csökkenése miatt, ugyanis több állami cég közbeszerzésén is nyert – összesen eddig 7,6 milliárd forint értékben. Kiemelkedik mind közül a Magyar Nemzeti Bankkal kötött 6 milliárdos szerződése, de a Miniszterelnökség 700, a Paks II. Zrt. 550 és a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. 150 milliós összege is jelentős.

Az adózás utáni eredményeket látva nem csoda, hogy amióta a második Orbán-kormány megalakult, az I.M.G. 725 millióval gyarapította a tulajdonosaik vagyonát.

Szerző: Szász Péter
Forrás: Menedzsment Fórum

Olvasta már?

A kerítés mennybe megy

Hegyaljai Mátyás, a Belügyminisztérium európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkára az Országgyűlés európai ügyek bizottságában …