Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Bond a Garay téren

Bond a Garay téren

Nincs mit cifrázni a dolgon, az ember időnként elmegy a mosodába, abból a különös célból, hogy ruhákat mosson ki. A Garay téri egy különösen kellemes kis mosoda, az árak elérhetőek, a környezet most már, hogy van biztonsági őr is, kellemesnek mondható: tehát helyezzük a szennyest a gépbe, fizessünk és várjuk ki a végét, ahogy mindenki más.

Valamint, mivel ez olyan negyven percig tart, nézzünk bele a telefonunkon a hírekbe.

Hm, ez kicsit sem kellemes… Trump elnök leváltotta Rex Tillerson külügyminisztert, méghozzá a Twitteren, és Mike Pompeot nevezte ki a helyére, aki eddig a CIA elnöke volt. Akkor most mindenki helyet cserél, Langleyben új főnök lesz és kicsit érdekesen fognak alakulni a dolgok… na, de hát írok én külpolitikát egy hetilapba, épp még két napom van a lapzártáig, és a három anyagomból csak egyet küldtem még el, a többi terv szintjén létezik csak. Na, csörögjünk oda.

– Helló, kolléga úr, változott a terv.

– Helló, közben kösz, megkaptam a rézkori anyagot! Mi változott?

– A Trump kibaszta Tillersont és most a CIA a külügy!

Ekkor elkezdtek kicsit furcsán nézni körülöttem a többiek, akik szintén kulturáltan nyomkodták a telefonjukat.

– Ez valóban fontos hír, mit javasolsz?

– Basszuk ki a Kofi Annant, kit érdekel, ugyanis ha kihajózik a Liaoning, és a jenkik tovább keménykednek, tánc lesz a dél-kínai tengereken. Ez akkor lesz izgalmas, ha a japánok és a koreaiak is beszállnak. De mindenképpen: a Liaoninget figyeljük, az Kína egyetlen repülőgép-hordozója!

A körben ülők kezdenek kicsit elhúzódni.

– Egyetértek, azért figyeljük a hírt. Putyinnal mi lesz?

Ja igen, hiszen kell írnom egy anyagot az orosz választásokról is, tövig rágom a körmömet, mert mi van, ha véletlenül nem Putyin nyer?

– Putyin elvtárs egyelőre marad, majd holnap intézkedek az ügyben! De érdekelne, hány vonat indul utána Magadanba… (ugye, az az egyik legfontosabb munkatábor-központ).

Döbbent tekintetek…

– Akkor maradjunk kapcsolatban, egyelőre csak legyünk operatívak!

A biztonsági őr kinyitotta az ajtót előttem, mikor kimentem pipázni…

Mire visszaértem, kiürült a helyiség.

Így utólag sajnálom, hogy nem tettem hozzá: csókoltatom miss Moneypennyt, maradtam tisztelettel Garay téri emberünk: Tamás.

Szerző: Szele Tamás
Forrás: Huppa

Olvasta már?

L. Alex: Még csak 4 napja

Persze most még háborgunk, “szegény hajléktalanok”, talán könnyebben is adunk, talán most nem is nézünk …