Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Botrány! Egy migráns az életét kockáztatta, hogy megmentsen egy gyereket!

Botrány! Egy migráns az életét kockáztatta, hogy megmentsen egy gyereket!

Az MTI persze következetesen járókelőnek hívja (cím: Megmentett egy járókelő egy negyedik emeleti balkonról kilógó gyereket Párizsban), és csak a tudósítás végén hangzik el a hős neve – minden további kommentár nélkül.

Mi előre megírjuk: Mamoudou Gassama-nak hívják, 22 éves, Maliból érkezett Franciaországba fél éve és egy darab papírja sincs.

Szóval, ez a migráns a ház külső falán az erkélyekbe kapaszkodva mászott fel és kapta el a négyéves kisfiút, akinek az apját őrizetbe vették.

 

 

 “Szerencsére épp volt a környéken egy jó kondícióban lévő ember, akinek volt bátorsága felmenni a gyerekért” – mondták a tűzoltók, akiket szombat este 9 óra előtt riasztott egy nő Párizs XVIII. kerületében. Vele párhuzamosan egy férfi is hívta a rendőröket, hogy panaszt tegyen a gyerek apjára.  A rendőrség első vizsgálatai azt állapították meg, hogy a gyerek szülei nem voltak otthon, amikor a tűzoltók kiértek a helyszínre. A gyereket megmentő férfit és a kisfiút egy közeli kórházba szállították rutinvizsgálatokra. A férfi a térdét fájlalta, a gyerek sokkos állapotba került, de már mindketten jól vannak – közölték a tűzoltók.

“Rengeteg embert láttam kiáltozni, az autók dudáltak. Kimentem és láttam a gyereket, aki majdnem leesett a balkonról” – mondta Mamoudou a BFM hírtelevíziónak. “Nagyon szeretem a gyerekeket, nem szerettem volna, hogy baj történjen vele. Odafutottam és felmértem, mi lehet a megoldás megmenteni (…) Hála Istennek megmentettem” – tette hozzá a fiatalember, aki néhány pillanat alatt eldöntötte, hogy nincs más megoldás, mint felmászni a gyerekért. 

Olvasható ez a történet például az Origón?

Természetesen nem, viszont ez igen:

Magyar Idők?

 

Bármelyik mészároslőrinclap? Semmi, de nem is migránsoznak.

Mondjuk, a gyereknap ürügyén benne lett volna mindegyikben, látjuk a szalagcímeket is (mi több, a kommeneteket is…), de úgy, hogy egy migráns volt a hős, már nem kóser a dolog.

 

Szerző: Huppa, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Megduplázza a kormány a kárpátaljai szociális csomag keretét

A jelenlegi feszült diplomáciai és bizonytalan ukrajnai gazdasági helyzetben szükségessé vált az eddigi támogatások növelése …