Home / VÉLEMÉNY / Bruck András: Brutális coming out

Bruck András: Brutális coming out

Élete legfenyegetőbb beszédét tartotta ma Orbán Viktor a Legfőbb Ügyészségen.
A lényege: morál és gazdasági fejlődés helyett rend és rendteremtés – szerinte a jövőben, Európában ez lesz a legerősebb alapérték, ez fogja megadni az egyes államok legitimitását. Egyben azt is állította, hogy lezárult a folyamatos gazdasági növekedés korszaka, és a nemzetek versenyfutása a jólétért.
coming.outTermészetesen ebből egy szó sem igaz.
Orbán Viktor magyar miniszterelnök csupán a magyar nép halálos ítéletét jelentette be, amelyet ő és a kormánya kíván és fog végrehajtani.
A beszéd ugyanakkor brutálisan őszinte is volt. Orbán lényegében elismerte, hogy Magyarország nem csak nem képes jólétet és szociális biztonságot teremteni polgárainak, de nem is akar. Az ő kormánya semmiképp. Mint mondta, az „elnyugatizálódott” Magyarországnak a rendet biztosító ügyészség a legfontosabb pillére.
Ennél nem lehet egyértelműbbnek lenni.
Erre kellett hát a terrortörvény is – persze, hogy nem a nemlétező bevándorlók megfékezésére, hanem a bejelentett nyomor és szegénység következményeinek „kezelésére”.
A magyar miniszterelnök ugyan ismert arról, hogy hadilábon áll az igazmondással, de ezúttal mindenkinek tanácsos hinni neki.
Először bejelentette a centrális erőteret, és megcsinálta.
Aztán bejelentette az illiberális demokráciát, és megcsinálta.
És ezt is meg fogja csinálni.
Köszönet mindezért az ellenzéki pártoknak, az elnyomással szemben oly megértő ellenzéki értelmiségnek, a magát súlytalanná tett ellenzéki médiának, köszönet a közéletből közönyösen, cinikusan kivonulóknak, az elbutult kormányhíveknek, köszönet mindenkinek, aki segített ezt összehozni.
Nehéz idők következnek, de egy szavunk se lehet, megérdemeljük.

Ui: Holnaptól foci EB, mindenkinek önfeledt szurkolást és világraszóló magyar győzelmeket kívánok.

Szerző: Bruck András
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Süsü, a tilalmas

Hát kérem, nincsenek jó híreim. Amitől féltünk, bekövetkezni látszik: az online világ egyre jobban fog …