Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Bunkó is, dinnye is – de a mi Parlamentünk (?)

Bunkó is, dinnye is – de a mi Parlamentünk (?)

Az Országgyűlés arról döntött 22 igen és 117 nem szavazattal, hogy – a mentelmi bizottság ajánlásával összhangban – nem függeszti fel Hadházy Ákos mentelmi jogát.

Az erre irányuló kérelem egy magánvádas ügyben érkezett. Hargitai János, a mentelmi bizottság KDNP-s elnöke elmondta: Hadházy Ákos Békés Megyei Hírlapban tett egyik nyilatkozatát Simonka György (Fidesz) rágalmazásként értékelte és feljelentést tett (Hadházy állítása szerint egy Simonka-közeli cég egy pályázaton 22 és félmillió forintot nyert paprika- és dinnyekóstoltatásra.).

A 24.hu értesülése szerint a parlament mentelmi bizottságának illetékese öt percen át ekézte Hadházyt az úgymond rágalmazás miatt, valamint a bíróságot a lassú ügymenet okán, végül azt javasolta, hogy a gyakorlatnak megfelelően a Ház ne függessze fel Hadházy mentelmi jogát.

Erre Hadházy Ákos azzal állt elő, hogy igenis kéri mentelmi jogának felfüggesztését, mert bíróság előtt akar helyt állni a szavaiért, be akarja mutatni „mi az a buli, amit a Simonka-család elkövet”.

 

Szerző: 24.hu, MTI
Forrás: 24.hu

Olvasta már?

Valójában nem hisszük el, hogy Szijjártó ezt komolyan is gondolja

Szijjártó pénteken Münchenben, a magyar főkonzulátus új épületének avató ünnepségén mondott beszédet. Többek között ezt …