Home / HÍR / Csehország lakossága a bevándorlásnak köszönhetően nőtt az első fél évben

Csehország lakossága a bevándorlásnak köszönhetően nőtt az első fél évben

Tízezer fővel, 10,59 millióra nőtt Csehország lakossága az idei első félévben. A Cseh Statisztikai Hivatal hétfői jelentése szerint a népességnövekedés a bevándorlásnak köszönhető, mert az elhunytak száma a legmagasabb volt az utóbbi két évtizedben.

Június végéig 22 590 külföldi állampolgár telepedett le Csehországban – elsősorban Ukrajnából (2600), Szlovákiából (2100) és Vietnamból (700) -, míg 11 088 személy elköltözött az országból. Az első hat hónapban 55 528 gyermek született – ez az utóbbi hat év legmagasabb félévi számadata -, míg az elhalálozások száma 57 787 volt. Ez utóbbi 3505-tel több, mint a tavalyi első félévben volt. A statisztikusok elemzése szerint az elhalálozások rendkívül magas száma alapvetően az év eleji kiterjedt vírusos járványok következménye.

Mindeközben Magyarországon

Sürgős választ kell adni az európai népesedési problémára, de a népességfogyást nem migrációval, hanem a családpolitika erősítésével kell megoldani – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a WHO európai regionális bizottsága négynapos budapesti ülésének nyitónapján. .

Szerző: Huppa.hu, MTI
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Nobel Palpatine-nak

Sokan vannak utóbbi időben elragadtatva Trump elnök „csodálatos teljesítményétől”, mellyel „egy csapásra megoldotta a koreai …