Home / HOPPÁ! – a HUPPA.HU CIKKEI / Cserpes Tamás: Ne legyél már annyira fideszes!

Cserpes Tamás: Ne legyél már annyira fideszes!

Lassan az a kép alakul ki az egyszeri, nem annyira Orbán-istenhívőben, hogy aki fideszes, az vagy hülye, vagy hazudik. A mostani pánikszerű „Már megint nem történt semmi különös”–érvelés, azaz Tiborcz Istvánnak nem kötelessége, hogy fényesen világítson a sötétben, illetve Hódmezővásárhelyen szerencsére a Fidesz megőrizte szavazótáborát, ráadásul másodikak helyezést ért el, arra utal, a kettő nem zárja ki egymást.

Van tehát remény arra, hogy a valóság alaposan ülepen billenti a Fidesz-KDNP legnagyobb támogatóját, az apátiát.

Jó fideszes szokás szerint az első reakció az lesz a hódmezővásárhelyi szép, dobogós helyezés után, miként lehet fenyegetőzni, visszavágni, majd büntetni. Választási csalást a szervezők nem nagyon mernek emlegetni, mivel az ilyesmit ők követik el, ráadásul szervezetten, iparszerűen. A méltán mély közutálatnak örvendő pedellus, Kövér László ezt őszintén be is vallotta. Semmi mást nem csináltunk, csak azt, amit az MSZP – jelentette ki valahol a haza bölcs motyogója. Aztán, Laci bá’? Akkor meg mi van? – merülhet fel a jogos kérdés. Mi lett a régen oly dicső MSZP-ből? Maradt még belőle valami mutatóba?

A Fidesz-KDNP-nek jól láthatóan igencsak szaporodnak gondjai, de ezeket nagyrészt saját maguknak köszönhetik. Egy 2018-as választási győzelem nem biztos, hogy segíthet rajtuk, legfeljebb erőszakos módszerek bevetésével. A lufi valamikor egészen váratlanul fog kidurranni.

Úgy néz ki, mára a világ egy része Orbán Viktor és a kartell ellen van, amit ő szabadságharcnak próbál beállítani. Ezzel a magyarázkodással az a legfőbb gond, hogy diktatúra építése, személyi kultusz, valamint szemérmetlen rablógazdaság nem tartozik ebbe a kategóriába. Lassan már Magyarországon is egyre többen rájönnek erre.

Ha 2018-ban a kormánypárt nyerni akar – és nagyon, de nagyon akar –, akkor hazudnia kell. Nem keveset, hanem rengeteget és folyamatosan. Ezzel a módszerrel eddig mindig, nagyjából mindenhol taroltak. Tíz év alatt tökélyre fejlesztették saját virtuális valóságukat, de médiabirodalmuk most, amikor sorra napvilágra kerülnek a számukra kellemetlen ügyek, alaposan lebénult, pontosabban süket és néma lett. Kiderült, csupa idióta és tökkelütött írogat náluk, akik nem képesek egyéni gondolkodásra és még a kabátjukat is csak felsőbb utasításra merik begombolni. Ők csak leírják a direktívákat, aztán várják az érte járó zsoldot.

Elegáns öniróniával, morgolódással lehetne tompítani a dolgok élén. Néha szelíden oda is lehetne csapni, ami segítene az uralkodóosztálynak egy kicsit abban, hogy valahogy elhelyezze magát az Univerzumban. Egy ilyen gyáva, haszonleső szolgaseregtől persze nem lehet az ilyesmit elvárni. Esetleg, a háborút lekéső partizánból lett harcos antikommunista, Gajdics Ottót megbízzák, legyen ő a magyar Kurt Vonnegut, aztán írjon olyasmiket, amiket se ő, se csekély értelmű olvasóközönsége nem tud felfogni.

Ez van! Orbán ügyes aknamunkával 2010-ben csórt magának egy egész országot, amelyben sokan azt állítják, kizárólag benne és a Pártban bíznak. Valójában a legtöbben úgy utálják az egész fideszes bandériumot, mint a bűnt. Megesett már az ilyesmi az MSZMP Központi Bizottságával is. Most a Fidesz vezetősége vált azzá. Ez lett a nagy spillerkedésből, harácsolásból, meg arcoskodásból. Orbáné az ország, övé a hatalom, azt azonban nem nagyon lehet tudni, vajon meddig.

A 2018-as választás egy kissé leegyszerűsödni látszik. Majdnem mindegy már, ki lesz a galád kihívó, csak ne legyen fideszes, mivel az lop, csal és még a csillagokat is lehazudja az égről. Igaz ez? Nem minden esetben, de ez egyre kevesebb embert érdekel.

Mi lesz, ha az illetékesek áprilisban nem tudják a pártállam számára kellemetlen választókat távoltartani az urnáktól? Kubatov kivezényeli a paramilitáris alakulatait, akik bíztatóan bekukucskálnak a szavazófülkékbe és segítenek megfelelő helyre behúzni az ikszet? A kormány rendkívüli állapotot hirdet ki, egy közterületen fagylaltot majszoló szíriai állampolgár miatt? Soros Györgynek álcázva magukat, fidelitaszos félkegyelműek megtámadják a gleiwitzi rádióadót?

A Rogán-Habony által irányított propagandagépezet egyre inkább kezd belesüllyedni a trutymóba. Nyerni persze így is nyerhetnek, de hogyan fognak utána kinézni? Törölgethetik magukat egy libával, mint Dadan a Macska-jaj kultikus jelenetében.

Az Elios-ügyet nem nagyon tudták lemosni magukról az érintettek. Mindent megpróbáltak ugyan, de semmi sem jött be. A legszánalmasabb az egészben az, hogy már hazudni is csak központi, írásos utasításra képesek.

T. István nem Soros György, hanem Orbán Viktor veje. Simicska Lajos a kifogásolt időszakban a Fidesz gazdasági háttérembere volt. És ezzel képesek érvelni? Ez így, akárhogy is forgatjuk, nagy bukta. Mit tudtak ez ellen tenni a propaganda-minisztériumban? Teleszórtak az egész országot Szél Bernadett képével, amint egy szexi gyorsvágót tart a kezében. Erre a BauMax is képes, ráadásul nem közpénzből.

Polt Péter őszinte nyilatkozata az OLAF-vizsgálat ügyében egyértelműen bebizonyította minden elvont gondolkodásra képes élőlény számára, hogy a legfőbb perzekutor melyik csapatban játszik. Mást persze már nem nagyon tud csinálni őkegyelme, legfeljebb csendben lemond és menedékjogot kér a baráti Azerbajdzsánban. Szakmai hitelességet, elfogulatlanságat senki se keresgéljen rajta. Nem olyan ember ő.

Az önmaga fontosságától egészen nekivadult Szijjártó Péter úgy ment neki az ENSZ-nek, mintha előtte konzultált volna Robert Mugabe hitvesével, illetve alaposan tanulmányozta volna a rinocéroszok viselkedését. Kinek képzeli magát eme harcias férfiú? Egy tesztoszteronnal belőtt Nyikita Szergejevics Hruscsovnak?

Szorongatják a Fideszt rendesen innen is, meg onnan is. Jönnek a váratlan pofonok szép számmal. Tockosok, gúnyos megjegyzések, fülek pöckölése. Mi van hülyegyerekek? A magyar kormányhoz Nyugaton többen már úgy viszonyulnak, mint egy szervezett bűnözői csoporthoz, amelyet célszerű lenne minél inkább elszigetelni. Orbán számára emiatt tényleg elengedtethetetlen az elkeseredett függetlenségi harc látszatának fenntartása. Tisztán önvédelemből és anyagi megfontolásból.

Pár héttel a választások előtt adódhat rá némi esély, hogy a Párt végre meginduljon lejtőn.

– Kezdetnek ez nem is rossz! – jelentette ki Robert Oppenheimer 1942-ben, Los Alamosban – Valamit majd csak összehozunk, ha elegendő mennyiségű kréta áll a rendelkezésünkre.

Lesz itt meglepcsi dögivel. A Fidesz állig fel van fegyverkezve. Sebezhető, de irtózatosan erős és úgy lő, mint John J. Rambo, amint megpillant egy vietkong biztosítási ügynököt, valami elmaradt hátralékkal.

A kötelező skorpióevés elleni ágálás nem tűnik túlságosan meggyőző nemzetvédelmi stratégiának, bár ha valaki maga elé képzeli Németh Szilárdot amint éppen egy tál, alaposan megpúpozott, ropogósra sült ízeltlábút méreget bizalmatlanul, komolyan elgondolkodhat azon, hogy most akkor meg mi legyen.

Szerző: Cserpes Tamás
Forrás: Huppa

Olvasta már?

Szele Tamás: Fronthelyzet

Maul halten und weiter dienen, pofát befogni és tovább szolgálni – mondja Svejk, és most, …